Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ξύδι: 3 χρήσεις που κάνουν θαύματα
PLUS

Ξύδι: 3 χρήσεις που κάνουν θαύματα

Το ξύδι πέρα από τη μαγειρική, που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε έχει τη «δυνατότητα» να μας βοηθήσει και σε άλλους τομείς.   Πλύσιμο ρούχων Εάν στο πλύσιμο των ρούχων βάλετε άσπρο ξύδι  τότε θα απομακρύνει τις μυρωδιές και θα κάνει τα ρούχα πιο λευκά και λαμπερά. Αυτό οφείλεται στο ότι το άσπρο ξύδι μπορεί να […]

Το ξύδι πέρα από τη μαγειρική, που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε έχει τη «δυνατότητα» να μας βοηθήσει και σε άλλους τομείς.

 

Πλύσιμο ρούχων

Εάν στο πλύσιμο των ρούχων βάλετε άσπρο ξύδι  τότε θα απομακρύνει τις μυρωδιές και θα κάνει τα ρούχα πιο λευκά και λαμπερά. Αυτό οφείλεται στο ότι το άσπρο ξύδι μπορεί να απομακρύνει τους λεκέδες από ιδρώτα που είναι αλκαλικοί και εξουδετερώνουν την σκόνη του πλυσίματος. Βάλτε τα ρούχα στο νερό με άσπρο ξύδι σε αναλογία 20:1 για 10 λεπτά, και μετά πλύνετέ τα κανονικά.

Απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές από κρέας και ψάρι

Το ξύδι απομακρύνει την μυρωδιά του κρέατος και το νοστιμεύει. Όταν μαγειρεύετε ψάρι, με το να βάλετε ξίδι θα απομακρύνετε την ψαρίλα. Όταν καθαρίζετε το κρέας και ιδιαίτερα τα σπλάχνα, με το ξύδι μπορεί να απομακρυνθεί η δυσάρεστη μυρωδιά.

Απομάκρυνση αλάτων

Σε περιοχές με σκληρό νερό, το ξύδι είναι η ιδανική λύση για την απομάκρυνση των αλάτων. Βάλτε άσπρο ξύδι στην χύτρα και την καφετιέρα ή σκεπάστε τα διάφορα εξαρτήματα μέσα στο νιπτήρα με άσπρο ξύδι. Μετά από ένα βράδυ, τα άλατα θα είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθούν. Ξεπλένετε τα πάντα με νερό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις