Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Σύστημα… σκυταλοδρομία”- Ελαφροχέρηδες κύκλωναν τους επιβάτες του μετρό σε ώρες αιχμής
ΕΛΛΑΔΑ

“Σύστημα… σκυταλοδρομία”- Ελαφροχέρηδες κύκλωναν τους επιβάτες του μετρό σε ώρες αιχμής

Του Πέτρου Καρσιώτη Η μία μετά την άλλη έφθαναν στην Αστυνομία οι καταγγελίες από απελπισμένους επιβάτες του Μετρό για αρπαγές των πορτοφολιών τους από επιτήδειους. Περίεγραφαν το ίδιο σκηνικό Όλοι οι επιβάτες που έπεσαν θύματα της σπείρας που χτυπούσε τον τελευταίο καιρό, περιέγραφαν ίδιο «σκηνικό» πριν αντιληφθούν ότι κάποιος… ελαφροχέρης τους είχε… ξαλαφρώσει από τα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η μία μετά την άλλη έφθαναν στην Αστυνομία οι καταγγελίες από απελπισμένους επιβάτες του Μετρό για αρπαγές των πορτοφολιών τους από επιτήδειους.

Περίεγραφαν το ίδιο σκηνικό

Όλοι οι επιβάτες που έπεσαν θύματα της σπείρας που χτυπούσε τον τελευταίο καιρό, περιέγραφαν ίδιο «σκηνικό» πριν αντιληφθούν ότι κάποιος… ελαφροχέρης τους είχε… ξαλαφρώσει από τα υπάρχοντά τους!

Κάποιοι μέσα στον συνωστισμό τους κύκλωναν

Περιέγραφαν ότι κάποιοι, μέσα στο συνωστισμό, πάντα σε ώρες αιχμής με γεμάτους τους συρμούς, τους… κύκλωναν.

Έπεφταν πάνω τους, δήθεν γιατί είχαν… σπρωχθεί από άλλους επιβάτες και ένας από αυτούς,  την ώρα του πανικού αφαιρούσε το πορτοφόλι.

Έβλεπαν ένα άτομο να φεύγει τρέχοντας

Εκείνο που πρόφθαναν να δουν ήταν ένα άτομο να φεύγει τρέχοντας! Δεν ήταν άλλος από τον τελευταίο της… σκυταλοδρομίας στον οποίο πετούσαν το πορτοφόλι η το κινητό για να μη βρεθεί πάνω  στους φυσικούς δράστες!

Το τελευταίο χτύπημα σε επιβάτη του μετρό

Το τέλος της δράσης της τετραμελούς σπείρας πορτοφολάδων που αποτελείτο από δύο υπηκόους Ρουμανίας και δύο Αλβανίας, ήρθε όταν ένας επιβάτης στον σταθμό «Αττική», έβαλε τις φωνές αντιλαμβανόμενος ότι του είχαν αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα και ενημερώθηκε αμέσως η Άμεση Δράση.

Η ΔΙΑΣ επενέβη και τους συνέλαβε

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που βρίσκονταν κοντά κατάφεραν να συλλάβουν τους τέσσερις και να τους παραδώσουν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τριμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε βάρος επιβατών συρμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Τα πετούσαν σε άλλον δράστη για να μην βρεθούν πάνω τους

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα το συνωστισμό που επικρατεί σε ώρες αιχμής, κύκλωναν το θύμα τους και ακολούθως ένας εξ αυτών αφαιρούσε το πορτοφόλι του, το κινητό του ή άλλα αντικείμενα, παραδίδοντάς τα σε έτερο δράστη, για αποφυγή εντοπισμού του.

Έντεκα περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν ως τώρα

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν ένδεκα  περιπτώσεις κλοπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις