Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / 4 τροφές πλούσιες σε ασβέστιο
ΥΓΕΙΑ

4 τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία μας, καθώς βοηθάει στην καλή υγεία των δοντιών, των οστών και όχι μόνο. Πέρα από τα γαλακτοκομικά δείτε σε ποιες τροφές, μπορείτε να το βρείτε και να σας βοηθήσει να κάψετε και λίπος. Σπόροι σησαμιού: Ενα superfood που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Πλούσια πηγή ωμέγα-6 λιπαρών οξέων […]

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία μας, καθώς βοηθάει στην καλή υγεία των δοντιών, των οστών και όχι μόνο. Πέρα από τα γαλακτοκομικά δείτε σε ποιες τροφές, μπορείτε να το βρείτε και να σας βοηθήσει να κάψετε και λίπος.

Σπόροι σησαμιού: Ενα superfood που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Πλούσια πηγή ωμέγα-6 λιπαρών οξέων με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αμύγδαλα: Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Με την αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύουν τον οργανισμό και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καύση του λίπους.

Σπανάκι: Μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου και σιδήρου για τον οργανισμό. Mειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Πορτοκάλι: Πηγή ασβεστίου, βιταμίνης A, B1 και C για τον οργανισμό μας. Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και με τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις