Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Kατρούγκαλος: “Αν κάνουν τους στρατιωτικούς μας πιόνια θα δράσουμε με τρόπο που η Τουρκία θα το μετανιώσει”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kατρούγκαλος: “Αν κάνουν τους στρατιωτικούς μας πιόνια θα δράσουμε με τρόπο που η Τουρκία θα το μετανιώσει”

Θέση πήρε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος  σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση – επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που καλεί τον Προκόπη Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα. «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα πάντοτε υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και ανάλογες ήταν και […]

Θέση πήρε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος  σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση – επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που καλεί τον Προκόπη Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα πάντοτε υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η τακτική της άλλης πλευράς, στο κομμάτι που μπορεί να προβλεφθεί, είναι ότι θέλει να μεγαλοποιεί τα γεγονότα. Δεν πρέπει να πέσουμε στην ”παγίδα” της άλλης πλευράς».

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς είπε: «Για την πλήρη διαμόρφωση της εικόνας είμαστε σε αναμονή. Πρέπει να ακολουθήσουμε το μάθημα ψυχραιμίας του πατέρα του λοχία Κούκλατζη  που μίλησε δημοσίως. Δεν είμαστε με σταυρωμένα χέρια, κοιτώντας τι κάνει η Τουρκία.

Η υπόθεση βρίσκεται στην τουρκική δικαιοσύνη. Τα πραγματικά περιστατικά τα ξέρουμε από τις μαρτυρίες των στρατιωτικών. Δεν φοβόμαστε, γιατί παρακολουθούμε με εγρήγορση κάθε συμβάν. Τώρα, αν κάνουν τους στρατιωτικούς μας ”πιόνια” στη ”διπλωματική σκακιέρα” θα δράσουμε με τρόπο που η Τουρκία θα το μετανιώσει αν το κάνει».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ενας νερικός παίκτης, όπως η Τουρκία χάνει, ένας παίκτης που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως εμείς, κερδίζει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις