Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα πιο βρώμικα καθημερινά αντικείμενα
PLUS

Τα πιο βρώμικα καθημερινά αντικείμενα

Υπάρχουν αρκετά πράγματα μέσα στο σπίτι που είναι πιο βρώμικα και από την τουαλέτα. Μπορείτε να μαντέψετε ποια είναι; Η πλάκα κοπής για το κρέας. Σύμφωνα με έρευνες οι πλάκες κοπής έχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια από αυτά που έχει το κάθισμα τουαλέτας. Το κρέας, λόγω της ζωικής του προελεύσεως, είναι γεμάτο με βακτήρια και […]

Υπάρχουν αρκετά πράγματα μέσα στο σπίτι που είναι πιο βρώμικα και από την τουαλέτα. Μπορείτε να μαντέψετε ποια είναι;

Η πλάκα κοπής για το κρέας. Σύμφωνα με έρευνες οι πλάκες κοπής έχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια από αυτά που έχει το κάθισμα τουαλέτας. Το κρέας, λόγω της ζωικής του προελεύσεως, είναι γεμάτο με βακτήρια και μικρόβια. Καθαρίστε το για να την απολυμάνετε βάλτε 2 κ.σ. χλωρίνη σε 3,5 λίτρα νερό, και αφήστε μέσα την πλάκα για λίγα λεπτά. Μην την μουλιάσετε για πολλή ώρα γιατί θα καταστρέψετε το ξύλο.

Το καλάθι με τα άπλυτα. Πολλά από τα εσώρουχα μεταφέρουν το λιγότερο 100 εκατομμύρια από το βακτήριο E. coli, ένα βακτήριο που είναι υπεύθυνο για κοινά κοιλιακά προβλήματα. Τα μικρόβια αυτά συσσωρεύονται και μολύνουν και τα υπόλοιπα ρούχα με αποτέλεσμα να μολύνεται στη συνέχεια και το πλυντήριό σας το οποίο με το νερό που μεταφέρει χειροτερεύει το πρόβλημα. Καθαρίστε το για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα φροντίστε να πλένετε τα λευκά με χλωρίνη ή να βάζετε μία φορά το μήνα ένα άδειο πλυντήριο με 2 φλ. χλωρίνη και στη συνέχεια να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα για να στεγνώσει.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Έχει αποδειχτεί πως τα πληκτρολόγια έχουν 5 φορές περισσότερα μικρόβια και βακτήρια απ’ ό,τι το κάθισμα της τουαλέτας. Καθαρίστε το και φροντίστε λοιπόν να τα καθαρίζετε συχνά και σε βάθος, μάθετε πώς θα το κάνετε σωστά.

Το κινητό ή το τάμπλετ σας. Το 2013 Βρετανοί ερευνητές σύγκριναν 30 κινητά, 30 τάμπλετ και ένα κάθισμα τουαλέτας. Tα τάμπλετ είχαν πάνω από 600 μονάδες του βακτηρίου σταφυλόκοκος ενώ τα κινητά είχαν 140 μονάδες. Το βακτήριο αυτό έχει σχέση με προβλήματα του στομάχου, γαστρεντερίτιδες και κοιλιακά προβλήματα. Μάλιστα σε μία ακόμα έρευνα που έγινε το 2011 το 75% των Αμερικανών απάντησε πως χρησιμοποιεί το κινητό του ενώ κάθεται στην τουαλέτα! Καθαρίστε το. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σπρέι για οθόνες και ένα βαμβακερό πανάκι. Επίσης αποφεύγετε να τα παίρνετε στην τουαλέτα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις