Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / 35χρονος έβγαζε χρήματα τάζοντας… προσλήψεις στην ΕΡΤ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

35χρονος έβγαζε χρήματα τάζοντας… προσλήψεις στην ΕΡΤ

Του Πέτρου Καρσιώτη Έταζε με το… αζημίωτο προσλήψεις στην ΕΡΤ, εξαπατώντας τα θύματά του τα οποία  προσέβλεπαν σε μια θέση εργασίας, αλλά τελικά έχαναν και χιλιάδες ευρώ! Αρνητικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης των «μαϊμού διορισμών» ένας 35χρονος ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή της Ηλιούπολης με προσημειωμένα χρήματα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έταζε με το… αζημίωτο προσλήψεις στην ΕΡΤ, εξαπατώντας τα θύματά του τα οποία  προσέβλεπαν σε μια θέση εργασίας, αλλά τελικά έχαναν και χιλιάδες ευρώ!

Αρνητικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης των «μαϊμού διορισμών» ένας 35χρονος ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή της Ηλιούπολης με προσημειωμένα χρήματα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Εντόπιζε θύματα από το 2015

Μετά από καταγγελία γυναίκας στην οποία είχε υποσχεθεί διορισμό στη Δημόσια Επιχείρηση, προέκυψε ότι ο δράστης της απάτης, από το 2015 εντόπιζε ανυποψίαστους πολίτες τους οποίους έπειθε ότι μπορεί να… διαμεσολαβήσει για τον διορισμό τους.

Ζητούσε χρήματα για τα… διαδικαστικά έξοδα

Την ίδια ώρα βέβαια ζητούσε από αυτούς να του καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως… διαδικαστικά έξοδα!

Η αρχή του τέλους και αυτής της απάτης με πρόσχημα τους διορισμούς ήρθε όταν ο 35χρονος επικοινώνησε με ένα από τα θύματά του προκειμένου να του ζητήσει επιπλέον το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Δήθεν για την ολοκλήρωση των… διαδικασιών

Πρόσχημα ήταν η… ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης, ενώ για τον ίδιο λόγο της είχε αποσπάσει, σε προγενέστερο χρόνο, 500 ευρώ.

Στην Ηλιούπολη ορίστηκε το ραντεβού

Το θύμα της απάτης κατάλαβε πια τι συνέβαινε στην πραγματικότητα, ενημέρωσε την Αστυνομία και σε γνώση των αστυνομικών ορίστηκε σχετικό ραντεβού στην Ηλιούπολη.

Συνελήφθη με τα προσημειωμένα

Προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ  και μόλις τα πήρε στα χέρια, αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά, πλησίασαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Άλλες δύο απάτες εξιχνιάστηκαν

Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εξιχνιάσθηκαν από το 2015 άλλες δύο απάτες σε βάρος πολιτών, τις οποίες διέπραξε με το ίδιο πρόσχημα.

Ίσως είναι περισσότερα τα θύματα

Η έρευνα συνεχίζεται για την περίπτωση που υπάρχουν κι άλλα θύματα του 35χρονου τα οποία έχουν καταβάλει ποσά για τον δήθεν διορισμό και απλά δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη την εξαπάτησή τους.

Από μια γυναίκα απέσπασε 10.000 ευρώ

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που ενημερώθηκε για την υπόθεση, το πρόσωπο αυτό που δεν έχει σχέση με την ΕΡΤ, από τα τέλη Ιουνίου του 2016 έως το Φθινόπωρο του 2016, εισέπραξε από μια γυναίκα το ποσό των 10.150 ευρώ και από τον Ιούνιο του 2015 έως τα μέσα του Ιουλίου 2016, το ποσό των 3.100 ευρώ από έναν άνδρα πάντα με το ίδιο πρόσχημα.

Επανήλθε για να ζητήσει κι άλλα!

Ο 35χρονος φέρεται να επανήλθε τον Δεκέμβριο του 2017 και ζήτησε από τη γυναίκα 500 ευρώ και στη συνέχεια άλλα 200, γεγονότα που την έκαναν να αντιληφθεί την απάτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις