Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στο ελάχιστο μειώθηκαν τον Ιανουάριο τα χρέη σε ιδιώτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ελάχιστο μειώθηκαν τον Ιανουάριο τα χρέη σε ιδιώτες

Με άδειες τσέπες αφήνει το κράτος τους ιδιώτες, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως παρά τις πιέσεις μόνο η ΑΑΔΕ δείχνει διάθεση να επιστρέψει τα χρωστούμενα. Τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης που ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τον Ιανουάριο μειώθηκαν μόλις κατά 94 εκατ. ευρώ τα χρέη σε ιδιώτες, από 2,537 δισ. ευρώ σε […]

Με άδειες τσέπες αφήνει το κράτος τους ιδιώτες, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως παρά τις πιέσεις μόνο η ΑΑΔΕ δείχνει διάθεση να επιστρέψει τα χρωστούμενα.

Τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης που ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τον Ιανουάριο μειώθηκαν μόλις κατά 94 εκατ. ευρώ τα χρέη σε ιδιώτες, από 2,537 δισ. ευρώ σε 2,443 δισ. ευρώ.Το σύνολο των υποχρεώσεων του Δημοσίου που παραμένουν σε εκκρεμότητα, συμπιέστηκε στα 3,135 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο έναντι 3,302 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ φαίνονται να μειώνονται με σχετικά ταχύτερους ρυθμούς λόγω του rebate και του claw back, πέφτοντας στα 532 εκατ. ευρώ από 1,28 δισ. τον Νοέμβριο. Ωστόσο τον Ιανουάριο δεν έγιναν καθόλου πληρωμές, αφού οι οφειλές παραμένουν στο ίδιο ύψος όπου ήταν τον Δεκέμβριο.

Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές αποτέλεσμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης για τον Ιανουάριο του 2018, ανήλθε στα 1,977 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση άνω των 600 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2017.

Όσον αφορά στις επιστροφές φόρων, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν περαιτέρω σε 692 εκατ. ευρώ έναντι 765 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο, δηλαδή αποπληρώθηκαν 73 εκατ. ευρώ ή σχεδόν 10% του υπολοίπου οφειλών σε έναν μόλις μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις