Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βόρεια Κορέα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκατάλειψης των πυρηνικών
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκατάλειψης των πυρηνικών

Η Βόρεια Κορέα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με τη Νότια Κορέα. Το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επικαλείται δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών για ανοιχτή γραμμή τηλεφωνικής επικοινωνίας. Ο επικεφαλής της προεδρικής […]

Η Βόρεια Κορέα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με τη Νότια Κορέα.

Το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επικαλείται δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών για ανοιχτή γραμμή τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ο επικεφαλής της προεδρικής ασφάλειας της Βόρειας Κορέας δήλωσε πως η Πιονγιάνγκ δεν θα καταστρέψει τα πυρηνικά της όπλα αν δεν επιλυθούν οι στρατιωτικές διαφορές που έχει με άλλα κράτη.

Η αλλαγή στάσης της Βόρειας Κορέας έρχεται μετά τις διπλωματικές επαφές με τη Νότια Κορέα. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Επικεφαλής της βορειοκορεατικής αποστολής ήταν η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις