Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Έρχεται μεγάλη μείωση της ανεργίας
ΕΛΛΑΔΑ

Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Έρχεται μεγάλη μείωση της ανεργίας

Ως και περισσότερες από τρεις ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το τέλος του 2018, εκτιμά ότι μπορεί να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. Σε δηλώσεις της σε εκδήλωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις εργασιακές σχέσεις, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του δημαρχείου, η κ. Καραμεσίνη ανέφερε […]

Ως και περισσότερες από τρεις ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το τέλος του 2018, εκτιμά ότι μπορεί να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Σε δηλώσεις της σε εκδήλωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις εργασιακές σχέσεις, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του δημαρχείου, η κ. Καραμεσίνη ανέφερε πως «όταν την περασμένη χρονιά είχαμε μια μείωση της ανεργίας κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες με ένα ρυθμό ανάπτυξης 1,4%, με έναν προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης 2,5% (για φέτος) θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας. Μπορεί να έχουμε και τρεις και τρεισήμισι και τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μείωση».

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία – πρόσθεσε η κ. Καραμεσίνη – το Νοέμβριο του 2017, είχαμε 20,9 % (ποσοστό ανεργίας). Αν αφαιρέσετε τρεις ποσοστιαίες μονάδες, είμαστε σίγουρα στο 18%, αλλά αυτή είναι μια συντηρητική πρόβλεψη, μπορεί να πέσουμε και κάτω από 18% στο τέλος του 2018».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις