«Όχι» στην έκδοση Κούρδου κρατούμενου από την Ελλάδα στην Τουρκία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όχι» στην έκδοση Κούρδου κρατούμενου από την Ελλάδα στην Τουρκία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κατά της έκδοσης του Naci Ozpolat Τούρκου κουρδικής καταγωγής που συνελήφθη μαζί με άλλους 8 λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, τάχθηκε το Συμβούλιο Εφετών. Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είπε στη αγόρευση της ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται από τις τουρκικές Αρχές είναι αόριστες, με αποτέλεσμα εάν […]

06.03.2018 | 14:01

Κατά της έκδοσης του Naci Ozpolat Τούρκου κουρδικής καταγωγής που συνελήφθη μαζί με άλλους 8 λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, τάχθηκε το Συμβούλιο Εφετών.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είπε στη αγόρευση της ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται από τις τουρκικές Αρχές είναι αόριστες, με αποτέλεσμα εάν εκδοθεί στη γειτονική χώρα να δικαστεί για άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, ο Ozpolat είναι αρχηγικό μέλος του ριζοσπαστικού λαϊκού μετώπου και συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα.

«Δεν είναι αδίκημα να ζητάει ο λαός δημοκρατία. Με ζητάνε χωρίς να έχουν στείλει στις ελληνικές Αρχές κάτι χειροπιαστό. Με ζητούν για μια πράξη την περίοδο που εγώ ήμουν κρατούμενος», είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο εκζητούμενος.

Το δικαστήριο είπε όχι στην έκδοση του με την πρόεδρο του συμβουλίου να λέει ότι η κρίση του θα αναπτυχθεί στο σκεπτικό της απόφασης.

Ο Naci Ozpolat Sadi  είχε συλληφθεί στα τέλη Νοεμβρίου μαζί με άλλα 8 άτομα μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Στα διαμερίσματα είχαν βρεθεί αρκετοί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb, ρολόγια, καλώδια και βάζα με άγνωστη ουσία που παραπέμπουν σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Όλα τα υλικά μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της αστυνομίας, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι προσαχθέντες να σχεδίαζαν επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την περίοδο που ο πρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκε την Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2017.

Exit mobile version