Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μαχαίρια, νιτρική αμμωνία και πολλά ακόμα βρήκε η Αντιτρομοκρατική στα σπίτια των ακροδεξιών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαχαίρια, νιτρική αμμωνία και πολλά ακόμα βρήκε η Αντιτρομοκρατική στα σπίτια των ακροδεξιών

Του Πέτρου Καρσιώτη Μαχαίρια, σπαθί, σουγιάδες, ρόπαλα, σιδηρογροθιές, βόμβες μολότοφ και μεγάλη ποσότητα νιτρικής αμμωνίας έχουν κατασχεθεί έως τώρα στα σπίτια των συλληφθέντων ακροδεξιών μελών οργάνωσης η οποία εξαρθρώνεται με μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής από ο πρωί της τρίτης σε Αττική και επαρχία. Συνελήφθησαν οι πέντε από τους έξι προσαχθέντες Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μαχαίρια, σπαθί, σουγιάδες, ρόπαλα, σιδηρογροθιές, βόμβες μολότοφ και μεγάλη ποσότητα νιτρικής αμμωνίας έχουν κατασχεθεί έως τώρα στα σπίτια των συλληφθέντων ακροδεξιών μελών οργάνωσης η οποία εξαρθρώνεται με μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής από ο πρωί της τρίτης σε Αττική και επαρχία.

Συνελήφθησαν οι πέντε από τους έξι προσαχθέντες

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ και ενώ οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, στη διάρκεια της επιχείρησης από τους έξι προσαχθέντες συνελήφθησαν οι πέντε με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Οκτώ κατ΄οίκον έρευνες

Έχουν πραγματοποιηθεί  συνολικά οκτώ  κατ’ οίκον έρευνες, έξι σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πενήντα  κιλά νιτρική αμμωνία,

βόμβες μολότοφ,

πλήθος κροτίδων,

βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,

σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),

ψηφιακά πειστήρια,

μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,

ρόπαλα και σιδερογροθιές,

κυνηγετικά όπλα,

φιαλίδια βουτανίου και

μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στην Αττική

Οι έρευνες συνεχίζονται, καταλήγει η ανακοίνωση,  ενώ επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις  κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής.

Οι αναλήψεις ευθύνης για τις επιθέσεις

Πρόκειται για την οργάνωση Combat 18 Hellas, που έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια αλλά και για τη βεβήλωση του μνημείου για τον Παύλο Φύσσα, γεγονός για το οποίο έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της και σχετικά βίντεο.

Τον Φεβρουάριο του 2015, λοιπόν, ανέλαβαν τη ευθύνη για τη βεβήλωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και για την επίθεση στο Αντιφασιστικό στέκι pasamontana στον Κορυδαλλό.

Τον Μάιο του 2015 ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αυτοδιαχειριζόμενο Αγρός στο Ίλιον και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Περιστερίου.

Και η βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους η οργάνωση προχώρησε σε ανάληψη ευθύνης για τη βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου της Νίκαιας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντε συλληφθέντες εμπλέκονται σε δεκάδες επιθέσεις με μολότοφ και άλλα αντικείμενα για τις οποίες θα δοθούν στοιχεία στη συνέχεια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις