Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θρίλερ με τη δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών- Άμεση απελευθέρωση ζητούν οι δικηγόροι
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με τη δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών- Άμεση απελευθέρωση ζητούν οι δικηγόροι

Αγωνία για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 η εκδίκαση της υπόθεσής τους οδεύει προς αναβολή. Οι γονείς βρίσκονται εκεί και τους δόθηκε μία ώρα χρόνος για να δουν τα παιδιά τους. Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών και οι λόγοι της αναβολής δεν διευκρινίζονται. […]

Αγωνία για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 η εκδίκαση της υπόθεσής τους οδεύει προς αναβολή.

Οι γονείς βρίσκονται εκεί και τους δόθηκε μία ώρα χρόνος για να δουν τα παιδιά τους.

Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών και οι λόγοι της αναβολής δεν διευκρινίζονται.

Όπως μεταδίδει η Milliyet, οι δικηγόροι Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır, που διορίστηκαν από το Ελληνικό Προξενείο, για να εκπροσωπήσουν τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, έχουν προσέλθει στο δικαστήριο, ασκώντας έφεση κατά της απόφασης κράτησής τους.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο στρατιωτών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Η ένσταση των δύο δικηγόρων ενδέχεται να εκδικαστεί, είτε σήμερα, είτε σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, με όλους τους εμπλεκόμενους να περιμένουν την απόφαση.

Σε άλλο δημοσίευμά της η Milliyet, ανέφερε ότι οι Έλληνες στρατιώτες κρατούνται στις φυλακές υψίστης Ασφαλείας τύπου F, στην Αδριανούπολη, όντες «γείτονες» του πρώην προέδρου του Κουρδικού Κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην άκρη του ποταμού Έβρου, στάλθηκαν στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου F όπου είναι και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε ένα κελί και τοποθετήθηκαν εκεί μόνο οι δύο στρατιωτικοί.

«Όταν συνελήφθησαν φορούσαν μόνο τις στρατιωτικές τους φόρμες, αρμόδιοι του προξενείου έδωσαν στην διοίκηση των φυλακών πολιτικά ρούχα. Αυτά τα ρούχα παραδόθηκαν στους στρατιωτικούς», σημειώνει στη συνέχεια.

Η Γενική Εισαγγελία της Αδριανούπολης έχει διατάξει την εξονυχιστική διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτών. Εκείνοι στις πρώτες δηλώσεις τους είχαν αναφέρει ότι έχασαν τον δρόμο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών,  αναζητώντας μετανάστες.

Από την άλλη πλευρά, μετά τη σύλληψή τους, κατασχέθηκαν τα όπλα και τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία ελέγχονται. Στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί την ίδια μέρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις