Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι λόγοι που η μπαταρία του κινητού σας τελειώνει γρήγορα
PLUS

Οι λόγοι που η μπαταρία του κινητού σας τελειώνει γρήγορα

Ξεφορτίζεται το κινητό σας πολύ γρήγορα και δεν μπορείτε να καταλάβετε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Βρήκαμε όλους τους πιθανούς λόγους και σας τους παρουσιάζουμε. Μήπως κάνετε κάτι από τα παρακάτω; Το φορτίζετε στο 100% Μπορεί να έχετε ακούσει πως το κινητό πρέπει να φορτίζεται στο 100% αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος. Οι ειδικοί τονίζουν […]

Ξεφορτίζεται το κινητό σας πολύ γρήγορα και δεν μπορείτε να καταλάβετε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Βρήκαμε όλους τους πιθανούς λόγους και σας τους παρουσιάζουμε.

Μήπως κάνετε κάτι από τα παρακάτω;

Το φορτίζετε στο 100%

Μπορεί να έχετε ακούσει πως το κινητό πρέπει να φορτίζεται στο 100% αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να διατηρείτε την μπαταρία του κινητού σας ανάμεσα στο 30-80% και να το φορτίζετε λίγο και σε δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι εντελώς λάθος να φορτίζετε το κινητό στο 100%.

Αφήνετε το κινητό σας να ξεφορτίζει εντελώς

Άλλος ένας μύθος που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια είναι πως το κινητό πρέπει να φορτίζεται αφού πρώτα κλείσει. Λάθος. Φορτίστε το κινητό σας όταν πλησιάζει να κλείσει αλλά πριν κλείσει εντελώς. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να αφήνετε το κινητό να αποφορτίζεται εντελώς μόνο μια φορά στους 2 μήνες για αναβάθμιση της μπαταρίας.

Υπερθερμαίνετε την μπαταρία σας

Δυστυχώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για πολλή ώρα το κινητό σας συνεχόμενα γιατί υπερθερμαίνεται η μπαταρία. Ειδικά οι μπαταρίες των iPhone ζεσταίνονται πολύ γρήγορα και πρέπει να τις διατηρείτε σε θερμοκρασία μεταξύ 32-95 βαθμών. Μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές που μετράνε τη θερμοκρασία της μπαταρίας σας για να ξέρετε πότε να σταματάτε τη χρήση του.

Tip

Σε περιοχές που το σήμα είναι ασθενές βάλτε αμέσως το κινητό σας σε Airplane mode γιατί αλλιώς θα ξεφοριστεί πολύ πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή το κινητό καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια να συνδεθεί στο Wi-Fi όταν το σήμα είναι ασθενές. Έτσι καταναλώνεται μεγαλύτερη ποσότητα μπαταρίας.

Μην φορτίζετε το κινητό σας στο 100%.

Χρησιμοποιείτε ασύρματους φορτιστές συχνά

Μπορεί να είναι πολύ βολικοί, αλλά οι ασύρματοι φορτιστές δυστυχώς υπερθερμαίνουν, επίσης, την μπαταρία σας. Οπότε χρησιμοποιήστε τους μόνο όταν είναι πραγματική ανάγκη.

Φορτίζετε το κινητό σας όταν το έχετε μέσα στη θήκη του

Είναι λάθος να φορτίζετε το κινητό σας ενώ είναι στη θήκη του, γιατί έτσι υπερθερμαίνεται. Βγάλτε τη θήκη για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στη φόρτιση.

Tip

Το GPS είναι μια από τις πιο βαριές εφαρμογές του κινητού. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν, με μέτρο αν δεν θέλετε να φορτίζετε όλη την ώρα το κινητό σας.

Για να φορτιστεί καλύτερα το κινητό σας θα πρέπει να μην είναι τοποθετημένο μέσα σε θήκη.

Μην αφήνετε το κινητό σας αφόρτιστο για πολύ καιρό

Τα εφεδρικά κινητά που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, θα πρέπει και πάλι να φορτίζονται τακτικά μέχρι τουλάχιστον το 50%. Οι μπαταρίες αποδυναμώνονται όταν τα κινητά μένουν αφόρτιστα για μεγάλο διάστημα.

Χρησιμοποιείτε λάθος φορτιστή

Κάθε κινητό έχει το δικό του φορτιστή και καλό θα ήταν να μην τον εναλλάσσεται συχνά με άλλους φορτιστές. Η φόρτιση με φορτιστές που δεν είναι κατάλληλοι για το κινητό σας μπορεί να το υπερφορτίσουν και να το χαλάσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις