Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νέα δυνατότητα έρχεται στο Instagram
PLUS

Νέα δυνατότητα έρχεται στο Instagram

Το Instagram ως εταιρία μπορεί να ανήκει στο Facebook, αυτό δεν σταματά βέβαια τις εφαρμογές της, Instagram και Direct από το να εξελίσσονται διαρκώς, αφού ο μεγάλος της αντίπαλος δεν είναι εκείνο αλλά το Snapchat. Το περίεργο, παρ’ όλα αυτά, της εξέλιξης των εν λόγω εφαρμογών έχει να κάνει με το ότι κάθε τους ενημέρωση τείνει να τις μετατρέπει […]

Το Instagram ως εταιρία μπορεί να ανήκει στο Facebook, αυτό δεν σταματά βέβαια τις εφαρμογές της, Instagram και Direct από το να εξελίσσονται διαρκώς, αφού ο μεγάλος της αντίπαλος δεν είναι εκείνο αλλά το Snapchat.

Το περίεργο, παρ’ όλα αυτά, της εξέλιξης των εν λόγω εφαρμογών έχει να κάνει με το ότι κάθε τους ενημέρωση τείνει να τις μετατρέπει ολοένα και περισσότερο στο συνδυασμό που προσφέρει η χρήση των Facebook και Messenger αντίστοιχα, διευρύνοντας βέβαια παράλληλα το χάσμα μεταξύ εκείνων και του αντίζηλού τους.

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη ανακάλυψη του TechCrunch, τα developer APKs των δύο εφαρμογών έκρυβαν μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία εντός τους.

Να σημειωθεί πως τα ‘.apks’ είναι εγκαταστάσιμα αρχεία της Android πλατφόρμας (αντίστοιχα των ‘.exe’ των Windows) που χρησιμοποιούνται είτε για τη διακίνηση πειρατικού υλικού, είτε για την αρχειοθέτηση προηγούμενων εκδόσεων κάποιου προγράμματος, είτε από προγραμματιστές για δοκιμαστικά σενάρια πριν από την επίσημη κυκλοφορία μιας εφαρμογής ή κάποιας ενημέρωσής της.

Τα ευρήματα περιείχαν ένα σύνολο εικονιδίων, καθώς και κρυφού κώδικα που δεικνύουν την – ίσως υλοποιημένη – ύπαρξη δυνατοτήτων φωνητικών και βίντεο κλήσεων. Αν και το Instagram αρνήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη, η ενσωμάτωση των άνωθεν χαρακτηριστικών είναι αρκετά πιθανή ως ενδεχόμενο, αφού θα της προσδώσουν ένα πιο προσωπικό τόνο, “σπρώχνοντας”  χρήστες στο να μεταναστεύσουν από – τις γνωστές άγνωστες – άλλες πλατφόρμες, στο συνδυασμό Instagram και Direct, εναποθέτοντας όλες τους τις ανάγκες εκεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις