Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ο Πρίντεζης ξεπέρασε τον Διαμαντίδη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Πρίντεζης ξεπέρασε τον Διαμαντίδη

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο Γιώργος Πρίντεζης χρειαζόταν 8 πόντους για να γίνει ο 9ος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που φτάνει τους 2.500 πόντους, κάτι που πέτυχε στη 3η περίοδο του ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων», στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική. Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού πήρε θέση στο τζάμπολ της «μητέρας των […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο Γιώργος Πρίντεζης χρειαζόταν 8 πόντους για να γίνει ο 9ος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που φτάνει τους 2.500 πόντους, κάτι που πέτυχε στη 3η περίοδο του ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων», στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική.

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού πήρε θέση στο τζάμπολ της «μητέρας των μαχών» μετρώντας 2.492 πόντους και στο 25ο λεπτό, στα 5:19 πριν την ολοκλήρωση του 3ου δεκαλέπτου συγκεκριμένα, με τρίποντο, διαμόρφωσε το 40-52 επί του Ολυμπιακού φτάνοντας τους 10 προσωπικούς πόντους (2.502 στο σύνολο).

Ο Πρίντεζης έγινε ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 2.500 πόντων στη διοργάνωση, με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού να βρίσκεται στη 2η θέση, με 3.554 (πριν το τζάμπολ στο ντέρμπι).

Στις 2 Μαρτίου 2018, λοιπόν, ο Πρίντεζης, δεν έγινε απλά ο 9ος παίκτης που φτάνει τους 2.500 πόντους, αλλά άφησε πίσω του τον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είχε πετύχει 2.495 πόντους στην καριέρα του στη Euroleague, αλλά και τον παλαίμαχο Αμερικανό πάουερ φόργουορντ των «πράσινων», Μάικ Μπατίστ, ο οποίος πρόλαβε να πετύχει 2.496 πόντους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πλέον, στα 32 χρόνια του ο Πρίντεζης κυνηγά έναν ακόμη πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Γιάκα Λάκοβιτς.

Ο Σλοβένος παλαίμαχος γκαρντ και νυν βοηθός στο τεχνικό τιμ της εθνικής Σλοβενίας, πέτυχε 2.524 πόντους στη Euroleague.

Δηλαδή, ο Πρίντεζης πιθανότατα θα τον ξεπεράσει σύντομα, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις