Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Νέα «μπλεξίματα» με τον νόμο για τον Λούκα Μόντριτς
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέα «μπλεξίματα» με τον νόμο για τον Λούκα Μόντριτς

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει ο Λούκα Μόντριτς, κατηγορούμενος για ψευδορκία. Η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες κατά του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, σχετικά με την κατάθεση που έδωσε σε δικαστήριο του Όσιγιεκ στις 13 Ιουνίου 2017, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τον άλλοτε πανίσχυρο πρόεδρο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζντράβκο […]

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει ο Λούκα Μόντριτς, κατηγορούμενος για ψευδορκία.

Η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες κατά του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, σχετικά με την κατάθεση που έδωσε σε δικαστήριο του Όσιγιεκ στις 13 Ιουνίου 2017, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τον άλλοτε πανίσχυρο πρόεδρο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζντράβκο Μάμιτς.

Σύμφωνα με την κροατική νομοθεσία, η ψευδορκία τιμωρείται με φυλάκιση από 6 μήνες έως 5 χρόνια.

Στην επίμαχη ένορκη κατάθεσή του, ο διεθνής μέσος είχε υποστηρίξει πως, όταν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Ντιναμό, το 2004, είχε συμφωνήσει και υπογράψει ότι ο Μάμιτς θα καρπωθεί τα μισά από τα χρήματα από ενδεχόμενη μεταγραφή του.

Το 2015, όμως, καταθέτοντας στους ανακριτές για την ίδια υπόθεση, ο Μόντριτς είχε πει ότι η σχετική ρήτρα είχε υπογραφεί μεταγενέστερα, όταν ήδη είχε πάρει μεταγραφή στην Τότεναμ, με αναδρομική ισχύ, προσθέτοντας μάλιστα ότι κατέβαλε στον Μάμιτς περίπου 7 εκατ. ευρώ, από τα 9 εκατομμύρια που είχε εισπράξει ως μπόνους μεταγραφής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις