Πληροφόρηση για το «ταμειακό μαξιλάρι» ζητά η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληροφόρηση για το «ταμειακό μαξιλάρι» ζητά η ΝΔ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντώνης Γεωργακόπουλος

Στα πόσα δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται σήμερα το «ταμειακό μαξιλάρι» του Δημοσίου για τη μετά το Μνημόνιο εποχή, στα πόσα δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέρχεται στο τέλος του προγράμματος και έως πότε τα χρήματα αυτά θα καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας, ρωτά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σε ερώτηση […]

01.03.2018 | 12:33

Στα πόσα δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται σήμερα το «ταμειακό μαξιλάρι» του Δημοσίου για τη μετά το Μνημόνιο εποχή, στα πόσα δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέρχεται στο τέλος του προγράμματος και έως πότε τα χρήματα αυτά θα καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας, ρωτά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή σχετικά με το ύψος και τη διαμόρφωση του ταμειακού αποθέματος ασφαλείας.

Ο κ. Σταϊκούρας ρωτά να πληροφορηθεί το ποιες είναι οι πιστώσεις ποσών στο λογαριασμό Νο 23/201250 με τίτλο «ΕΔ – Λογαριασμός Δημιουργίας Αποθεματικού Προσόδων από τις αγορές Κεφαλαίου», από την ημερομηνία ανοίγματός του τον Αύγουστο του 2017 έως το τέλος του 2017 ανά κατηγορία προέλευσης της πίστωσης (έξοδος στις αγορές, ESM, ταμειακά διαθέσιμα ΕΔ), και ποιο το υπόλοιπο του λογαριασμού τότε.

Ακόμη, ζητά από τον υπουργό πληροφόρηση για το ποιες είναι οι πιστώσεις ποσών στο λογαριασμό Νο 23/201250 με τίτλο «ΕΔ – Λογαριασμός Δημιουργίας Αποθεματικού Προσόδων από τις αγορές Κεφαλαίου», εντός του 2018 έως σήμερα ανά κατηγορία προέλευσης της πίστωσης και ποιο το υπόλοιπο του λογαριασμού.

Παράλληλα, ερωτά για το ποιος είναι ο σχεδιασμός και σε ποιο ύψος εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα ανέλθει το υπόλοιπο του λογαριασμού Νο 23/201250 με τίτλο «ΕΔ – Λογαριασμός Δημιουργίας Αποθεματικού Προσόδων από τις αγορές Κεφαλαίου», στη λήξη του προγράμματος ανά κατηγορία προέλευσης της πίστωσης.

Στην ίδια βάση ο κ. Σταϊκούρας ρωτά το έως πότε εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα επαρκεί το υπόλοιπο του λογαριασμού Νο 23/201250 με τίτλο «ΕΔ – Λογαριασμός Δημιουργίας Αποθεματικού Προσόδων από τις αγορές Κεφαλαίου», όπως θα διαμορφωθεί στη λήξη του προγράμματος, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Τέλος, ζητεί να πληροφορηθεί το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου σήμερα.

Exit mobile version