Ιδιοκτήτης περιπτέρου ανάγκαζε έγκυο υπάλληλό του να κάθεται πάνω σε ξύλα

ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιοκτήτης περιπτέρου ανάγκαζε έγκυο υπάλληλό του να κάθεται πάνω σε ξύλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σάλος έχει προκληθεί στην πόλη της Πάτρας μετά από μία καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου της πόλης, υποχρέωνε την έγκυο υπάλληλό του να εργάζεται καθήμενη πάνω σε ξύλα, προκειμένου να την εξωθήσει σε παραίτηση, καθώς δεν επιθυμούσε να έχει στην υπηρεσία του μία έγκυο γυναίκα. Παράλληλα, της εξαφάνισε την […]

01.03.2018 | 08:41

Σάλος έχει προκληθεί στην πόλη της Πάτρας μετά από μία καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου της πόλης, υποχρέωνε την έγκυο υπάλληλό του να εργάζεται καθήμενη πάνω σε ξύλα, προκειμένου να την εξωθήσει σε παραίτηση, καθώς δεν επιθυμούσε να έχει στην υπηρεσία του μία έγκυο γυναίκα.

Παράλληλα, της εξαφάνισε την ειδική καρέκλα που είχε προμηθευτεί για να κάθεται με ασφάλεια για την ίδια και το έμβρυο, με αποτέλεσμα -όπως η ίδια καταγγέλλει- να υποστεί σπασμούς και τελικά να γεννήσει πρόωρα.

Η γυναίκα -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- εργαζόταν επί χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς αναγκαζόταν να ασφαλίζεται μόνη της, ενώ λόγω της αδιαφορίας του εργοδότη της έχασε τόσο το επίδομα τοκετού, όσο και αυτό της μητρότητας.

 

Exit mobile version