Κουρουμπλής για Στεφάνου: Δεν είπα ποτέ ότι ακυρώνω την αίτηση του κυρίου Τάδε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κουρουμπλής για Στεφάνου: Δεν είπα ποτέ ότι ακυρώνω την αίτηση του κυρίου Τάδε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Απεργία πείνας αποφάσισε να κάνει ο γνωστός πλοιοκτήτης Γιώργος Στεφάνου, που πραγματοποιεί κατάληψη έξω από το υπ. Ναυτιλίας. Ο κ. Στεφάνου, ισχυρίζεται ότι ο αρμόδιος υπουργός Π. Κουρουμπλής κωλυσιεργεί στην υπογραφεί δρομολογίου της εταιρείας με αποτέλεσμα η Golden Star Ferries να οδηγείται σε οικονομική καταστροφή. Παράλληλα ο κ. Στεφάνου ζητεί να εξεταστεί η στάση αυτή […]

28.02.2018 | 10:58

Απεργία πείνας αποφάσισε να κάνει ο γνωστός πλοιοκτήτης Γιώργος Στεφάνου, που πραγματοποιεί κατάληψη έξω από το υπ. Ναυτιλίας.

Ο κ. Στεφάνου, ισχυρίζεται ότι ο αρμόδιος υπουργός Π. Κουρουμπλής κωλυσιεργεί στην υπογραφεί δρομολογίου της εταιρείας με αποτέλεσμα η Golden Star Ferries να οδηγείται σε οικονομική καταστροφή. Παράλληλα ο κ. Στεφάνου ζητεί να εξεταστεί η στάση αυτή του κ. Κουρουμπλή.

Απάντηση Κουρουμπλή

«Αντιπαρέρχομαι τις ύβρεις του κ. Στεφάνου. Με βάση το νόμο για την ακτοπλοΐα υπάρχει ένα χρονικό όριο υποβολής των αιτημάτων για να πάρουν γραμμές οι ακτοπλόοι. Ο νόμος δεν προβλέπει εκτός διαδικασίας να δίνονται ακτοπλοϊκές γραμμές», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «ναι, ήταν εκπρόθεσμοι».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή «οι γραμμές αυτές για τους συγκεκριμένους κυρίους που έχουν εγκριθεί, είναι από τον Μάιο, δεν είναι για τωρινή γραμμή».

Όπως είπε, προηγήθηκε ένσταση εταιρείας που πήρε άδεια εμπροθέσμως για τη σύμπτωση δρομολογίων στο λιμάνι της Σαντορίνης.

«Εγώ του είπα να κάνει υπομονή 2-3 ημέρες. Είναι θέμα ημερών να βρεθεί λύση. Δεν είπα ποτέ ότι ακυρώνω την αίτηση του κυρίου Τάδε», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κουρουμπλής.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών έχει εγκρίνει για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ» της Golden Star Ferries από 13/04/2018 έως 31/10/2018 την εκτέλεση της γραμμής Ηράκλειο-Θήρα-Ιο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Ανδρο και Ραφήνα. Επίσης, για το επιβατηγό οχηματαγωγό Σούπερ Φέρρυ ΙΙ της ίδιας εταιρείας της γραμμή Ηράκλειο-Θήρα-Ιο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Ανδρο-Ραφήνα.

Η Golden Star Ferries αγόρασε πρόσφατα δύο ταχύπλοα που προορίζονται για τη γραμμή Πειραιάς-Κυκλάδες, κάνοντας χιαστή δρομολόγια. Δηλαδή, όταν το ένα θα πηγαίνει προς Κυκλάδες το άλλο θα επιστρέφει.

H εταιρεία, στις 4 Δεκεμβρίου, κατέθεσε αίτηση για τη δρομολόγηση των δύο ταχυπλόων στη γραμμή Πειραιάς-Σίφνος-Μήλος-Φολέγανδρος-Σαντορίνη-Κατάπολα-Κουφονήσι-Νάξος-Μύκονος-Πάρος-Ίος–Σαντορίνη-Νάξος-Πάρος-Μύκονος-Τήνος και διανυκτέρευση στη Σύρο.

Η αίτηση της εταιρείας συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στις 15 Δεκεμβρίου. Λόγω της εκπρόθεσμης υποβολής ζητήθηκε η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου.

Προφορικά ο δικηγόρος του ΥΝΑ έδωσε τη νομική έγκριση. Όμως το ΣΑΣ παρέπεμψε το ζήτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Η ανακοίνωση του εφοπλιστή

«Είμαι ο Γιώργος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries και βρίσκομαι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στις 17:00 ωρα αρχίζω απεργία πείνας και παραμένω στον 5ο όροφο του υπουργείο διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία μας Golden Star Ferries.

Σας γνωρίζω οτι ο υπουργός κωλυσιεργεί/αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Σ δρομολόγιο μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα στην οικονομικη καταστροφή.

Ζητώ από την κυβέρνηση και αντιπολίτευση άμεση επέμβαση ώστε να εξετάσει την αρνητική στάση του κ. Κουρουμπλή προς την Golden Star Ferries.και να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια αυτής της καταστροφικής στάσης του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γεωργιάδης προς Καλλιάνο: Αν και μου τηλεφώνησε, ο πατέρας του δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν 28.02.2018 | 10:58
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη "Γαλάζια Πατρίδα" - Άλλαξαν όνομα και στο Αιγαίο 28.02.2018 | 10:58
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο 28.02.2018 | 10:58
Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής 28.02.2018 | 10:58
«Ξεφτίλες, παιδιά δεν έχετε;» - Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι 28.02.2018 | 10:58
Δημητρακόπουλος για την υπόθεση Καλλιάνου: Εκαναν οι γιατροί συνωμοσία για να κοροϊδέψουν την οικογένειά του; 28.02.2018 | 10:58
Λουτσέσκου για την ένταση στο φινάλε: Το 2018 δεν στείλατε εδώ το BBC για να δείτε πως έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ 28.02.2018 | 10:58
Έντονο φραστικό επεισόδιο Ιωαννίδη με οπαδό: «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» 28.02.2018 | 10:58
Exit mobile version