Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πιστοί στο ραντεβού οι βομβιστές των ΑΤΜ- Κάθε τέλος του μήνα στην ίδια περιοχή!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιστοί στο ραντεβού οι βομβιστές των ΑΤΜ- Κάθε τέλος του μήνα στην ίδια περιοχή!

Του Πέτρου Καρσιώτη Κάθε τέλος του μηνός στα Πετράλωνα… περιμένουν τους ληστές! Συγκεκριμένα οι σπείρες των κακοποιών που βάζουν στο στόχαστρο τα ΑΤΜ και τα ανατινάζουν για να αρπάξουν τα χρήματα, κάθε τέλος του μήνα βρίσκονται έξω από τα ΕΛ.ΤΑ των Πετραλώνων, στην οδό Κειριάδων. Γνωρίζουν ότι το μηχάνημα εφοδιάζεται με μετρητά Γνωρίζουν ότι το […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κάθε τέλος του μηνός στα Πετράλωνα… περιμένουν τους ληστές!

Συγκεκριμένα οι σπείρες των κακοποιών που βάζουν στο στόχαστρο τα ΑΤΜ και τα ανατινάζουν για να αρπάξουν τα χρήματα, κάθε τέλος του μήνα βρίσκονται έξω από τα ΕΛ.ΤΑ των Πετραλώνων, στην οδό Κειριάδων.

Γνωρίζουν ότι το μηχάνημα εφοδιάζεται με μετρητά

Γνωρίζουν ότι το μηχάνημα εφοδιάζεται με πολλά χρήματα, αφού πληρώνονται οι συντάξεις και πολλοί δικαιούχοι κάνουν τις πρώτες αναλήψεις έξω από το ταχυδρομείο.

Δυο κουκουλοφόροι έκρυβαν τον μηχανισμό στη μπαγκαζιέρα

Όπως έκαναν στις 30 Ιανουαρίου έτσι και το πρωί της Τρίτης, δύο κουκουλοφόροι έφθασαν στα ΕΛ.ΤΑ με μοτοσυκλέτα, στη μπαγκαζιέρα της οποίας έκρυβαν τον μηχανισμό διοχέτευσης αερίου στο πίσω μέρος της Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής.

Στις 4 και 30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι πολλών οικοδομικών τετραγώνων της περιοχής πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, τρομαγμένοι από την έκρηξη, που προκλήθηκε.

«Πάμε να φύγουμε», φώναζε ο ένας δράστης

Κάτοικοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους άκουσαν τον έναν κουκουλοφόρο να φωνάζει στον άλλο σε άπταιστα ελληνικά «πάμε να φύγουμε». Ανέβηκαν στη μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκαν.

Στις 30 Ιανουαρίου τρεις τότε κουκουλοφόροι είχαν φθάσει στο ίδιο ΑΤΜ ίδια ώρα με μικρού κυβισμού αυτοκίνητο.

Και τότε παραμονή καταβολής των συντάξεων ανατίναξαν το ΑΤΜ και διέφυγαν με σημαντικό χρηματικό ποσό.

Εξάρθρωναν την πιο οργανωμένη συμμορία των ΑΤΜ

Η ανατίναξη εκείνη συνέπεσε με μια επιτυχία της Ασφάλειας Αττικής, αστυνομικοί της οποίας μετά από πολύμηνες έρευνες είχαν καταφέρει να προσαγάγουν και να περάσουν χειροπέδες σε οκτώ μέλη της θεωρούμενης μεγαλύτερης και πιο οργανωμένης συμμορίας «βομβιστών των ΑΤΜ».

Ένας 23χρονος Μολδαβός ο… εξπέρ των ανατινάξεων

Επρόκειτο για τρεις ημεδαπούς και πέντε υπηκόους Μολδαβίας, ένας εκ των οποίων ηλικίας 23 χρόνων, εθεωρείτο ο… εξπέρ στις ανατινάξεις και είχε την ευθύνη του σχεδιασμού των επιθέσεων.

Ο ίδιος βρισκόταν στο χώρο του ΑΤΜ που είχε επιλέξει να «χτυπήσει» η ομάδα, ενώ προηγουμένως είχε προβεί σε αυτοψία.

Έφευγε στο εξωτερικό κι επέστρεφε

Συχνά, μετά τις επιθέσεις της ομάδας, διέφευγε για σύντομο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της επιχειρησιακής ομάδας.

Από τον ελληνικό πυρήνα, αρχηγός ήταν ο 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος και διέθετε τα διαμερίσματά του στην Καλλιθέα για να διαμένουν τα υπόλοιπα μέλη, ενώ παράλληλα φρόντιζε να εξασφαλίζει τα απαιτούμενα μέσα στην επιχειρησιακή ομάδα.

Δρούσαν και δύο άλλες ομάδες

Και πριν από την εξάρθρωση αυτής της οργανωμένης συμμορίας οι αστυνομικοί ήταν βέβαιοι ότι δρούσαν κι άλλες δύο ομάδες που χτυπούσαν ΑΤΜ με μικρότερη επιχειρησιακή ικανότητα και λιγότερα μέλη.

Μία από αυτές είναι η κύρια ύποπτη για τα χτυπήματα στα ΕΛΤΑ των Πετραλώνων αλλά και σε πολλά άλλα ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις