Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτατου μισθού μετά τη λήξη της επιτροπείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτατου μισθού μετά τη λήξη της επιτροπείας

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η κυβέρνηση θα μπορεί να  προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, μετά το τέλος της επιτροπείας. Συγκεκριμένα, κ. Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική»  τόνισε  πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει, μετά το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον ερχόμενο Αύγουστο, την επαναφορά των βασικών αρχών των […]

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η κυβέρνηση θα μπορεί να  προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, μετά το τέλος της επιτροπείας.

Συγκεκριμένα, κ. Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική»  τόνισε  πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει, μετά το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον ερχόμενο Αύγουστο, την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δηλαδή την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας πιστεύει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και στην Ελλάδα η πορτογαλική εμπειρία σχετικά  με τη διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού με τεκμηριωμένο και μελετημένο τρόπο και σε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς και τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις