Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χιλιάδες επαγγελματίες θα μείνουν εκτός των 120 δόσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χιλιάδες επαγγελματίες θα μείνουν εκτός των 120 δόσεων

Χιλιάδες επαγγελματίες αναμένεται να μείνουν εκτός της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία προειδοποιεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΒΕΘ αναφέρεται ότι από την ρύθμιση «αποκλείονται όσοι χρωστούν μέχρι 50.000 ευρώ, αλλά έχουν κλείσει τα βιβλία τους και είναι σε ηλικία σύνταξης, όσοι έχουν […]

Χιλιάδες επαγγελματίες αναμένεται να μείνουν εκτός της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία προειδοποιεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΒΕΘ αναφέρεται ότι από την ρύθμιση «αποκλείονται όσοι χρωστούν μέχρι 50.000 ευρώ, αλλά έχουν κλείσει τα βιβλία τους και είναι σε ηλικία σύνταξης, όσοι έχουν ζημιές τα τελευταία τρία χρόνια και όσοι χρωστάνε πάνω από 50.000».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, δεύτερο αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, πρόβλημα συνιστούν ακόμη ο μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών που απαιτούνται, οι περιοριστικές ημερομηνίες, αλλά και οι αυστηρές συνθήκες με τις οποίες χάνεται η ρύθμιση.

Στο σκηνικό αυτό, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «με ρυθμούς χελώνας γίνονται οι αιτήσεις των επιχειρηματιών για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς ενώ όλη η αγορά την περίμενε για να βγει από τον φαύλο κύκλο των χρεών της, αποδεικνύεται ότι αφορά μόνο λίγους».

Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, «θα πρέπει να υπάρξει άρση των περιορισμών, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι όσοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις