Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των Ελληνοκυπρίων στην ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των Ελληνοκυπρίων στην ΑΟΖ

Για «σχεδιασμένη προβοκάτσια» των Ελληνοκυπρίων σε περιοχή «ανοιχτά της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας» κάνει λόγο η εφημερίδα Hurriyet. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής όπου είναι προγραμματισμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για προβοκάτσια των Ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ». Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, σύμφωνα […]

Για «σχεδιασμένη προβοκάτσια» των Ελληνοκυπρίων σε περιοχή «ανοιχτά της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας» κάνει λόγο η εφημερίδα Hurriyet.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής όπου είναι προγραμματισμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για προβοκάτσια των Ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, σύμφωνα με το οποίο -όπως υποστηρίζει- ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να πληροφόρησε τους άλλους κύπριους πολιτικούς αρχηγούς για το σχέδιο την «προηγουμένη της έντασης».

«Ο Ελληνοκύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στο Ιταλό καπετάνιο Μαρσέλο Ζίνια που έβαλε ρότα στα τουρκικά πολεμικά πλοία. Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε και ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτιρής, ενώ ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης αξιοποίησε το περιστατικό στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες» σημειώνεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις