Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Καταδίωξη στην Εθνική Οδό- Συνελήφθησαν δήθεν τεχνικοί της ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδίωξη στην Εθνική Οδό- Συνελήφθησαν δήθεν τεχνικοί της ΔΕΗ

Του Πέτρου Καρσιώτη Με καταδίωξη από αστυνομικά αυτοκίνητα, πάνω στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας, τα οποία εμφανίζονταν σε πολίτες, ως δήθεν τεχνίτες της ΔΕΗ και επιχειρούσαν να αρπάξουν χρυσαφικά και μετρητά! Kαλούσαν τον κόσμο να βγάλει στην αυλή μετρητά και χρυσαφικά Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι δύο δράστες εμφανίζονταν ως δήθεν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με καταδίωξη από αστυνομικά αυτοκίνητα, πάνω στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας, τα οποία εμφανίζονταν σε πολίτες, ως δήθεν τεχνίτες της ΔΕΗ και επιχειρούσαν να αρπάξουν χρυσαφικά και μετρητά!

Kαλούσαν τον κόσμο να βγάλει στην αυλή μετρητά και χρυσαφικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι δύο δράστες εμφανίζονταν ως δήθεν υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενοι κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς, προσπαθούσαν να πείσουν τους ηλικιωμένους να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο χρήματα και κοσμήματα  για να μην… καταστραφούν από ενδεχόμενη φωτιά!

Είχαν πλησιάσει τρεις γυναίκες κι έναν άνδρα

Καθώς είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν διαδοχικά τέσσερις πολίτες, τρεις γυναίκες και έναν άνδρα, κάποια από τα θύματα και συγγενείς τους έδωσαν στην Αστυνομία χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου με το οποίο κινούνταν.

Δόθηκε σήμα για την αναζήτηση αυτοκινήτου

Δόθηκε σήμα στους αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου να αναζητούν αυτό το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δήθεν… υπάλληλοι της ΔΕΗ!

Μια ομάδα αστυνομικών το εντόπισε να κινείται  στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης  και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα και πάτησε γκάζι

Ο οδηγός του οχήματος, όμως,  λέει η Αστυνομία,  δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, ανάπτυξε μεγάλη ταχύτητα και στη συνέχεια πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εγκατέλειψε το όχημα σε αγροτική περιοχή, κοντά στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Εντοπίστηκαν στο Καλπάκι και συνελήφθησαν

Τότε άρχισε η πεζή αναζήτηση των δραστών, οι οποίοι λίγο αργότερα εντοπίστηκαν στο Καλπάκι  και συνελήφθησαν.

Εμφανίστηκαν σε τέσσερα χωριά αναζητώντας θύματα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες την ίδια ημέρα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., αποπειράθηκαν διαδοχικά να εξαπατήσουν τέσσερις ημεδαπούς  ηλικίας 77, 74, 82 και 53 ετών, σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο Καλπάκι, στα Άνω Ραβένια, στη Μεταμόρφωση και στην Άνω Λαψίστα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Και τρίτος συνεργός που νοίκιασε το αυτοκίνητο των δραστών

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 33χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος είχε προβεί στη μίσθωση του ανωτέρω οχήματος από εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου χρησιμοποιηθεί στη διάπραξη των απατών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις