Η πρώτη δημοσκόπηση μετά από τα συλλαλητήρια και τη Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά από τα συλλαλητήρια και τη Novartis

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την πρώτη δημοσκόπηση μετά τα μεγάλα Συλλαλητήρια για το Σκοπιανό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αλλά και τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis δημοσιοποιεί η εφημερίδα «Το Βήμα». Η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές προβάδισμα αλλά σε κάμψη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στην Βόρεια Ελλάδα. Όσον αφορά την υπόθεση Novartis φαίνεται οι εξελίξεις ευνοούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα […]

25.02.2018 | 09:04

Την πρώτη δημοσκόπηση μετά τα μεγάλα Συλλαλητήρια για το Σκοπιανό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αλλά και τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis δημοσιοποιεί η εφημερίδα «Το Βήμα».

Η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές προβάδισμα αλλά σε κάμψη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στην Βόρεια Ελλάδα.

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis φαίνεται οι εξελίξεις ευνοούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του δίνουν κάποιους «πόντους». Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενισχύεται από τα εθνικά ζητήματα που είναι ανοιχτά, όπως Σκοπιανό, τουρκική προκλητικότητα και βαλκάνια.

Τέλος, στα αρνητικά προσμετράται η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλων εθνικιστικών κομμάτων όπως η Εθνική Ενότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αλλά και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis

ΣΥΡΙΖΑ 25,2%

ΝΔ 34,9%

Χρυσή Αυγή 9,4%

Κίνημα Αλλαγής 8,4%

ΚΚΕ 7,0%

ΑΝΕΛ 2,5%

Ένωση Κεντρώων 3,0%

Λαϊκή Ενότητα 1,9 %

Εθνική Ενότητα 1,5%

Ελληνική Λύση 1,5%

Άλλο 4,7%

 

Exit mobile version