Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βίτσας: Να το σκεφτεί 2 και 3 φορές όποιος επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Να το σκεφτεί 2 και 3 φορές όποιος επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο (vid)

Οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές, προειδοποίησε ο Δημήτρης Βίτσας, συμπληρώνοντας «Έχουμε ισχυρό στόλο και αεροπλάνα». «Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς δεν είμαστε στο ’90, είμαστε πολύ ισχυροί στρατιωτικά, με διεθνώς ισχυρή θέση», […]

Οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές, προειδοποίησε ο Δημήτρης Βίτσας, συμπληρώνοντας «Έχουμε ισχυρό στόλο και αεροπλάνα».

«Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς δεν είμαστε στο ’90, είμαστε πολύ ισχυροί στρατιωτικά, με διεθνώς ισχυρή θέση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, αναφορικά με τις προκλήσεις της Άγκυρας.

«Εξετάζουμε όλα τα σενάρια, και το χειρότερο… Οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και δράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά άντε να γυρίσεις πίσω», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι η εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας σε Κύπρο και Αιγαίο μπορεί να συνδυαστεί με το γεγονός ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν της Συρίας δεν εξελίσσεται όπως σχεδίαζε η Άγκυρα. Παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση έχει μόνιμα στραμμένη την προσοχή της στην Ανατολική Μεσόγειο για υδρογονάνθρακες.

«Αυτό αναδεικνύει την Τουρκία σε μια διεθνώς νευρική και αναθεωρητική δύναμη, που δεν δέχεται, ή θέλει να αλλάξει τις διεθνείς συμβάσεις. Η σημερινή Τουρκία φαίνεται να ξέχνα ότι μπορεί να προέρχεται από τους Οθωμανούς άλλα είναι μακρά από την Οθωμανική αυτοκρατορία που έχει διαλυθεί από τις αρχές του 20ου αιώνα», δήλωσε ακόμη ο κ. Βίτσας.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σχολίασε ότι η κυβέρνηση έχει καθαρή θέση και πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να βιάζεται, εφόσον θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Στο βαθμό που θα προχωρήσει θα υπάρχει λύση πακέτο δεν υπάρχει θέμα “σαλαμοποίησης”. Έχουμε έτοιμη συνολική πρόταση. Δεν φοβόμαστε τίποτα», συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα θέλει συμφωνία erga omnes με βάση την προηγούμενη θέση του Βουκουρεστίου. Συμφωνούν τα κόμματα που προώθησαν αυτή τη θέση σε αυτή τη θέση;» διερωτήθηκε ο υπουργός, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για μικροπολιτικούς χειρισμούς σε αυτό το ζήτημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις