Σεξουαλικό σκάνδαλο στο Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού

ΚΟΣΜΟΣ

Σεξουαλικό σκάνδαλο στο Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντώνης Γεωργακόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, παρελθόν αποτελούν 21 άτομα από το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού, λόγω σεξουαλικά ανάρμοστης συμπεριφοράς τα τελευταία τρία χρόνια. O Yves Daccord, υπεύθυνος του Ερυθρού Σταυρού, είπε πως τα άτομα αυτά πλήρωναν για «σεξουαλικές υπηρεσίες» και είτε παραιτήθηκαν, είτε αποδεσμεύτηκαν από τους ανώτερους του Κινήματος, ενώ έκανε λόγο για «μια δύσκολη […]

24.02.2018 | 13:58

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, παρελθόν αποτελούν 21 άτομα από το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού, λόγω σεξουαλικά ανάρμοστης συμπεριφοράς τα τελευταία τρία χρόνια.

O Yves Daccord, υπεύθυνος του Ερυθρού Σταυρού, είπε πως τα άτομα αυτά πλήρωναν για «σεξουαλικές υπηρεσίες» και είτε παραιτήθηκαν, είτε αποδεσμεύτηκαν από τους ανώτερους του Κινήματος, ενώ έκανε λόγο για «μια δύσκολη αλλά σημαντική ημέρα».

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως ύστερα από πολλές καταγγελίες για σεξουαλική μεταχείριση και εκμετάλλευση από εργάτες.

Ο κώδικας συμπεριφοράς του Κινήματος, απαγορεύει αυστηρά το σεξ επί πληρωμή από το 2006.

Όλα αυτά, λίγη ώρα μετά το σκάνδαλο σε ένα άλλο Κίνημα με στόχο τη φροντίδα των παιδιών με την ονομασία Plan International, του οποίου ορισμένοι εργάτες κατηγορήθηκαν για 6 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης ανήλικων παιδιών.

Exit mobile version