Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πολυεθνική συμμορία διαρρηκτών- ριφιφίδων ρήμαζε μίνι μάρκετ και σπίτια (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυεθνική συμμορία διαρρηκτών- ριφιφίδων ρήμαζε μίνι μάρκετ και σπίτια (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Μίνι μάρκετ και διαμερίσματα έμπαιναν στο στόχαστρο πολυεθνικής σπείρας, η οποία επέλεγε τους στόχους της ως επί το πλείστον στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αλλά έφθανε έως και τις Αφίδνες! Κρατούσαν μακριά οποιονδήποτε τυχαία διερχόμενο Το εκπληκτικό είναι ότι οι αρχηγοί της συμμορίας των διαρρηκτών-ριφιφίδων, είχαν στην κατοχή τους δύο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μίνι μάρκετ και διαμερίσματα έμπαιναν στο στόχαστρο πολυεθνικής σπείρας, η οποία επέλεγε τους στόχους της ως επί το πλείστον στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αλλά έφθανε έως και τις Αφίδνες!

Κρατούσαν μακριά οποιονδήποτε τυχαία διερχόμενο

Το εκπληκτικό είναι ότι οι αρχηγοί της συμμορίας των διαρρηκτών-ριφιφίδων, είχαν στην κατοχή τους δύο συσκευές προηγμένης τεχνολογίας για να «κρατούν μακριά» οποιονδήποτε αντιλαμβανόταν τις προθέσεις τους.

Συγκεκριμένα διέθεταν μία συσκευή απενεργοποίησης-εμπλοκής ασύρματων δικτύων και μία συσκευή παρεμβολής σήματος ασυρμάτου με οκτώ κεραίες!

«Νέκρωναν» με τις συσκευές κινητά και ασυρμάτους

Που σημαίνει ότι μπορούσαν όταν βρίσκονταν επί το… έργον να προκαλούν απενεργοποίηση τόσο των κινητών τηλεφώνων τρίτων προσώπων όσο και των ασυρμάτων, που αφορούσε τους σεκιούριτι η ακόμη και την ίδια την Αστυνομία!

Χτυπούσαν εδώ και έξι μήνες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας Αθηνών, η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από εξαμήνου στη διάπραξη διαρρήξεων, διαθέτοντας ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία, υψηλής τεχνολογίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν και τη μέθοδος του ριφιφί.

Συνελήφθησαν στις Αφίδνες 4 μέλη της οργάνωσης, λίγη ώρα  αφ΄ ότου είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν  τρεις  οικίες στην ίδια περιοχή.

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες στη συμμορία

Πρόκειται για δύο άνδρες (37χρονο υπήκοο Συρίας και 26χρονο υπήκοο Ρουμανίας), καθώς και δύο γυναίκες (36χρονη υπήκοο Ουκρανίας και 46χρονη υπήκοο Πολωνίας).

Ως προς τη δομή και τους ρόλους της οργάνωσης:

Ο Σύρος ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης

Ο 37χρονος υπήκοος Συρίας ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός και συντονιστής.

Διέθετε τόσο την τεχνολογία (μπουκάλες οξυγόνου και μονοξειδίου, συσκευή παρεμβολής σε ασύρματα – κινητά τηλεφώνα, κ.ο.κ.), όσο και την τεχνογνωσία για την διάπραξη των κλοπών (ριφιφί).

Ο ρόλος των υπολοίπων στη διάπραξη των διαρρήξεων- ριφιφί

  • Η 36χρονη υπήκοος Ουκρανίας είχε αναλάβει την κατόπτευση του χώρου, κατά την διάπραξη των κλοπών και την άμεση ειδοποίηση των μελών σε περίπτωση διέλευσης αστυνομικών δυνάμεων ή περίοικων.
  • Ο 26χρονος υπήκοος Ρουμανίας, διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία και ήταν ο άμεσος αποδέκτης των εντολών του αρχηγού της οργάνωσης, με τον οποίο εισέρχονταν, από κοινού, σε οικίες και καταστήματα, αφαιρώντας τιμαλφή και διάφορα προϊόντα.
  • Η 46χρονη υπήκοος Πολωνίας ήταν η κλεπταποδόχος της οργάνωσης, η οποία διέθετε τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω του καταστήματος-καφενείου που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας.

Χρήματα, εμπορεύματα και τιμαλφή τα κλοπιμαία

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε 11 κλοπές από καταστήματα (μίνι μάρκετ), εκ των οποίων οι 2 με τη μέθοδο του ριφιφί και 4 κλοπές σε διαμερίσματα.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οικίες και χώρους, μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και εξοπλισμού (όπως μεταλλικές σκύλες, κόφτες, γάντια, μεταλλικά εργαλεία, ηλεκτρικά και μεταλλικά τρυπάνια, κατσαβίδια, φακοί, πένσες, μεταλλικά καρυδάκια, σχοινιά, λοστοί και κάβουρες),
  • (4) μεταλλικές φιάλες, που περιείχαν αφρό πολυουρεθάνης και (3) αφροί πολυουρεθάνης
  • συσκευή συγκόλλησης αποτελούμενη από (2) φιάλες, οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα,
  • κίτρινη μεταλλική φιάλη που περιείχε μονοξείδιο του άνθρακα,
  • φιάλη εύφλεκτου αερίου,
  • συσκευή απενεργοποίησης-εμπλοκής ασύρματων δικτύων,
  • συσκευή παρεμβολής σήματος ασυρμάτου με οκτώ κεραίες,
  • πλήθος αφαιρεθέντων εμπορευμάτων, κυρίως από μίνι μάρκετ,εκτιμώμενης αξίας τουλάχιστον 100.000 ευρώ
  • το χρηματικό ποσό των 3.260 ευρώ και των 59) γρίβνα Ουκρανίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις