Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού- Κουφοντίνας: “Κρατάμε ανοιχτό το προαύλιο”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού- Κουφοντίνας: “Κρατάμε ανοιχτό το προαύλιο”

Μεγάλη ένταση επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 6.45 το πρωί του Σαββάτου με αφορμή τη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας. Όπως λένε οι κρατούμενοι, η μεταγωγή έγινε με τη χρήση βίας από τους άντρες της ΕΚΑΜ. Κρατούμενοι στον Κορυδαλλό αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτό το προαύλιο τις μεσημεριανές ώρες, αντιδρώντας στη μεταγωγή του Κωνσταντίνου […]

Μεγάλη ένταση επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 6.45 το πρωί του Σαββάτου με αφορμή τη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Όπως λένε οι κρατούμενοι, η μεταγωγή έγινε με τη χρήση βίας από τους άντρες της ΕΚΑΜ.

Κρατούμενοι στον Κορυδαλλό αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτό το προαύλιο τις μεσημεριανές ώρες, αντιδρώντας στη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν πάρει και κλειδιά από τον τοποθέτη, τα οποία ανοίγουν όμως μια εκ των θυρών της φυλακής χωρίς να είναι γνωστό ποια από όλες τις θύρες. Επισήμως και παρά την φωτογραφία, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει πως οι κρατούμενοι έχουν στην διάθεσή τους κλειδιά.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στο athensindymedia από τα κλειδιά που έχουν πάρει οι κρατούμενοι

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την οποία συνυπογράφει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που κρατείται στις γυναικείες φυλακές.

«Συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μετήχθη βιαίως νωρίς το πρωί από το κελί του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με μήνυμα – ανάρτηση συγκρατούμενών του σε γνωστό ιστότοπο αντιεξουσιαστικού περιεχομένου.

«Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον  πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι», αναφέρει η σχετική ανάρτηση που έγινε στις 7:15 το πρωί.

Μετά την μεταγωγή, επικράτησε ένταση και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, καθώς οι κρατούμενοι άρχισαν να προκαλούν ζημιές.

Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες. Η μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ολοκληρώθηκε στις φυλακές της Λάρισας, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις