Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τι κάνουμε όταν σπάσει το προφυλακτικό;
ΥΓΕΙΑ

Τι κάνουμε όταν σπάσει το προφυλακτικό;

Κάνεις σεξ και συνειδητοποίησες ότι το προφυλακτικό έσπασε. Σε λούζει κρύος ιδρώτας, κόβονται τα πόδια σου, χάνεις την γη. Ηρέμησε αρχικά. Αν σου ξανασυμβεί, ακολούθησε αυτά τα 5 απλά βήματα της πρώτης στιγμής που ενδέχεται να σε βοηθήσουν. Βήμα 1 Πάντα μα πάντα η επιλογή του προφυλακτικού να γίνεται με βάση την ποιότητα. Ποτέ δεν […]

Κάνεις σεξ και συνειδητοποίησες ότι το προφυλακτικό έσπασε. Σε λούζει κρύος ιδρώτας, κόβονται τα πόδια σου, χάνεις την γη.

Ηρέμησε αρχικά. Αν σου ξανασυμβεί, ακολούθησε αυτά τα 5 απλά βήματα της πρώτης στιγμής που ενδέχεται να σε βοηθήσουν.

Βήμα 1

Πάντα μα πάντα η επιλογή του προφυλακτικού να γίνεται με βάση την ποιότητα. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικά που έχουν λήξει (κοιτάμε πάντα την ημερομηνία) και πάντα φροντίζουμε να τα έχουμε αγοράσει από φαρμακείο και όχι από αυτόματα μηχανήματα. Έτσι μειώνουμε σε μεγάλο βαθμό το προφυλακτικό που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι αμφιβόλου ποιότητας και να έχει μεγάλες πιθανότητες να σπάσει.

Βήμα 2

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι μια ειλικρινέστατη συζήτηση με την σύντροφο/παρτενέρ σας για την ερωτική σας ζωή πριν. Εξηγήστε της τι συνέβη και με ψυχραιμία τονίστε της, αλλά και μάθετε ποια και πόσο προφυλαγμένη ήταν η ερωτική της ζωή πριν από εσάς. Αυτό θα ωφελήσει στο να σας φύγει το άγχος για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά ακόμη και στο να σας κάνει να τρέξετε αμέσως για εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση θα σας κινητοποιήσει.

Βήμα 3

Εάν ο φόβος σας ο μεγάλος τελικά, ύστερα από την κουβέντα που είχατε με την ερωμένη σας δεν είναι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά το γεγονός ότι θα γίνεται πατέρας σε 9 μήνες, τότε σπεύσατε αμέσως στο πλησιέστερο εφημερεύον φαρμακείο. «Το χάπι της επόμενης μέρας», είναι μια από τις σανίδες σωτηρίας σας. Προσοχή- πριν το πάρει, η σύντροφος σας να ενημερώσει αμέσως τον γυναικολόγο της.

Βήμα 4

Ενημερώστε την ερωμένη σας ότι το προφυλακτικό έσπασε. Πείτε της να μπει στην μπανιέρα και να αρχίζει να πλένεται σε ολόκληρη την περιοχή της, με άφθονο νερό. Όσο περισσότερη ώρα πλυθεί, τόσο το καλύτερο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νερό να απομακρύνει τα υπολείμματα σπέρματος από μέσα της.

Βήμα 5

Επειδή και η υγιεινή είναι αυτό που μετράει, μόλις δείτε το προφυλακτικό, φέρτε το στο φως και εξετάστε το. Διαπιστώστε εάν απλά έχει ανοίξει κάποια τρύπα, ή εάν έχει σπάσει και ξεκολλήσει ολόκληρο κομμάτι από λατέξ. Πείτε το στην κοπέλα σας και κάντε της σαφές να προσπαθήσει να το εντοπίσει μέσα της και να το τραβήξει για να το αφαιρέσει από τον κόλπο της. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει πάλι να ενημερώσει και να επισκεφτεί τον γυναικολόγο της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις