Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουσκ για Τουρκία: Η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει με “συγκεκριμένο τρόπο”
ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ για Τουρκία: Η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει με “συγκεκριμένο τρόπο”

Την άποψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, φέρεται να εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, έπειτα από συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής […]

Την άποψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, φέρεται να εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, έπειτα από συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, στην περίπου μισάωρη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τουσκ για τις προκλήσεις της Άγκυρας και τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές της εβδομάδας, η Λευκωσία είχε κάνει ξεκάθαρο ότι θα αντιδρούσε επίσημα στις τουρκικές προκλήσεις, κάνοντας διαβήματα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, με τον Πρόεδρο να προτίθεται να ζητήσει από τους Ευρωπαίος ηγέτες όπως ασκήσουν έντονες πιέσεις στην Τουρκία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις