Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας ύστερα από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας ύστερα από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Άσχημα νέα για τον πρωταθλητή Ελλάδος, καθώς μετά από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ στο Europa League, η Ελλάδα έμεινε οριστικά στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA. Αυτό σημαίνει πως όποια ομάδα κατακτήσει τον τίτλο, χάνει την είσοδο στον 3ο προκριματικό γύρο στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Από το 2019-2020, ο […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Άσχημα νέα για τον πρωταθλητή Ελλάδος, καθώς μετά από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ στο Europa League, η Ελλάδα έμεινε οριστικά στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA.

Αυτό σημαίνει πως όποια ομάδα κατακτήσει τον τίτλο, χάνει την είσοδο στον 3ο προκριματικό γύρο στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

Από το 2019-2020, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αρχίζει τις υποχρεώσεις του από τον Ιούλιο στον 2ο προκριματικό, ενώ ο δευτεραθλητής θα αρχίζει κι αυτός από τον 2ο προκριματικό γύρο, όπως και φέτος, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

Αλλαγές θα προκύψουν και στο Europa League, αφού μόνο ο κυπελλούχος Ελλάδας θα αρχίζει από τον 3ο προκριματικό, με τον 3ο και τον 4ο της Super League να εκκινούν τις προσπάθειές τους από τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση που τον επόμενο χρόνο η χώρα μας πέφτει στη 16η ή την 17η θέση, τότε θα χάσει έναν εκπρόσωπο στο Champions League και θα μείνει με τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις