Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Η σπιτική μάσκα που θα αλλάξει το πρόσωπό σου
ΓΥΝΑΙΚΑ

Η σπιτική μάσκα που θα αλλάξει το πρόσωπό σου

Οι χημικές ουσίες σήμερα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παρασκευή καλλυντικών. Μπορούμε όμως με τη βοήθεια των βιολογικών προϊόντων, των βοτάνων, των αιθέριων ελαίων και άλλων φυσικών υλικών να τις αποφύγουμε. Μάσκα προσώπου για ξηρές και λιπαρές επιδερμίδες Υλικά Πράσινη άργιλος σε σκόνη (από κατάστημα βιολογικών προϊόντων) Κρέμα γάλακτος 3,5% (για ξηρή επιδερμίδα) Κρέμα γάλακτος 1,5% […]

Οι χημικές ουσίες σήμερα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παρασκευή καλλυντικών.

Μπορούμε όμως με τη βοήθεια των βιολογικών προϊόντων, των βοτάνων, των αιθέριων ελαίων και άλλων φυσικών υλικών να τις αποφύγουμε.

Μάσκα προσώπου για ξηρές και λιπαρές επιδερμίδες

Υλικά

Πράσινη άργιλος σε σκόνη (από κατάστημα βιολογικών προϊόντων)
Κρέμα γάλακτος 3,5% (για ξηρή επιδερμίδα)
Κρέμα γάλακτος 1,5% (για λιπαρή επιδερμίδα)
Μαγιά μπύρας σε σκόνη (από κατάστημα βιολογικών προϊόντων)
Μέλι
Ταχίνι ψιλό
Βάση λαδιών από καλέντουλα, σταφύλι, βάλσαμο, ζοζόμπα.
Αιθέρια έλαια από τριαντάφυλλο, πορτοκάλι, σανταλόξυλο, λεβάντα, γεράνι
Ζελέ αλόης
Ξύδι μηλίτη (ξηρές επιδερμίδες)
Λεμόνι (Λιπαρές επιδερμίδες)

Συνταγή

Σε ένα μικρό μπολ που θα χρειαστούμε για να ανακατώσουμε τα υλικά μας ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας σκόνη πράσινης και αργίλου και σκόνη από μαγιά μπύρας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας) και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.

Έπειτα προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού ταχίνι ψιλό, το ζελέ αλόης και ανακατεύουμε πάλι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη (για ξηρές επιδερμίδες) ή μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι (για λιπαρές επιδερμίδες), για την συντήρησή μας (περίπου για 1 μήνα).

Απλώνουμε με πινέλο προσώπου την πάστα (εξαιρούνται μάτια και χείλη) και την αφήνουμε στο πρόσωπό μας για 15 λεπτά.

Έπειτα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Προσοχή! Η πάστα δεν πρέπει να είναι νερουλή. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προσθέστε λίγη πράσινη άργιλο ακόμη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις