Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρεζίλι έγινε η Τζάκρη στους “Αταίριαστους”- Δεν είχε ιδέα για τη δικογραφία (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεζίλι έγινε η Τζάκρη στους “Αταίριαστους”- Δεν είχε ιδέα για τη δικογραφία (vid)

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της Θεοδώρας Τζάκρη, της μοναδικής του Κοινοβουλίου που έχει ψηφίσει και τα τέσσερα μνημόνια, στην εκπομπή «Αταίριαστοι». Η ξανθιά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε καιρό να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό πάνελ, φάνηκε να μην έχει ιδέα για την δικογραφία που αφορά στο σκάνδαλο Novartis. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την επιχειρηματολογία της […]

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της Θεοδώρας Τζάκρη, της μοναδικής του Κοινοβουλίου που έχει ψηφίσει και τα τέσσερα μνημόνια, στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Η ξανθιά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε καιρό να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό πάνελ, φάνηκε να μην έχει ιδέα για την δικογραφία που αφορά στο σκάνδαλο Novartis.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την επιχειρηματολογία της επικαλούμενη την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, με τον συνομιλητή της από τη Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, να την ρωτά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όχι στα 5 μέτρα της κυβέρνησης ΝΔ για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

“Δεν έχει σημασία τι έκανε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ…”, ήταν η κωμικοτραγική απάντηση της κ. Τζάκρη, που έδειξε ότι δεν γνώριζε καν τι είχε κάνει το κόμμα της τότε.

Όμως το προχώρησε κι άλλο.

Λίγα λεπτά μετά, επικαλέστηκε το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει πως αν προκύψουν στοιχεία κατά προσώπων που διατέλεσαν μέλη κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή.

Αυτό όμως, ήταν ακριβώς και το άρθρο που παραβιάστηκε στην υπόθεση της Novartis, γιατί ενώ η πρώτη κατάθεση μάρτυρα που εμπλέκει πολιτικό πρόσωπο έγινε τον Νοέμβριο, η υπόθεση εστάλη στη Βουλή πολύ αργότερα και όχι “αμελλητί”, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

“Πού το ξέρετε ότι η πρώτη κατάθεση μάρτυρα δόθηκε τον Νοέμβριο;”, ανέφερε με… αυτοπεποίθηση η βουλευτής Πέλλας, που προφανέστατα δεν ήξερε καν τι αναφέρει η δικογραφία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις