Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Τραμπ σκέφτεται να δώσει όπλα σε καθηγητές
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ σκέφτεται να δώσει όπλα σε καθηγητές

Η οπλοκατοχή είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί έντονα ξανά τις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υπάρχει η σκέψη να δώσει όπλα σε εκπαιδευτικούς, κάτι που θα φέρει αντιδράσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με επιζώντες από το μακελειό στο σχολείο της Φλόριντα, αλλά και ανθρώπους που αντιμετώπισαν ένοπλη βία. Ο […]

Η οπλοκατοχή είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί έντονα ξανά τις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υπάρχει η σκέψη να δώσει όπλα σε εκπαιδευτικούς, κάτι που θα φέρει αντιδράσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με επιζώντες από το μακελειό στο σχολείο της Φλόριντα, αλλά και ανθρώπους που αντιμετώπισαν ένοπλη βία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε μεταξύ άλλων «Είναι αποτελεσματικό μόνο όταν έχεις ανθρώπους εξοικειωμένους με τη χρήση όπλων. Θα μπορούσε να είναι εκπαιδευτικοί και προπονητές» στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ααρον Φέις. «Αν είχε όπλο δεν θα χρειαζόταν να τρέξει, θα μπορούσε να πυροβολήσει τον δράστη και αυτό θα ήταν το τέλος. Αυτό θα μπορεί να γίνει προφανώς μόνο με ανθρώπους που είναι πολύ επιδέξιοι με τη χρήση όπλου. Οι δάσκαλοι θα έχουν ένα όπλο κρυμμένο πάνω τους. Θα κάνουν ειδική εκπαίδευση και θα είναι εκεί. Δεν θα έχουμε πλέον ζώνη χωρίς όπλα (σ.σ. στα σχολεία)».

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι η επίθεση στη Φλόριντα διήρκεσε περίπου τρία λεπτά, ενώ οι αστυνομικοί χρειάζονται 5-8 λεπτά για να φτάσουν στο σημείο που γίνεται κάτι τέτοιο. «Αν έχεις εκπαιδευτικό με όπλο μπορεί πολύ καλά να βάλει τέλος στην επίθεση πολύ γρήγορα… Δεν μπορείς να έχεις 100 φύλακες», πρόσθεσε, ενώ ισχυρίστηκε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα λειτουργεί αποτρεπτικά για επίδοξους δράστες.

Η πρότασή του όμως δεν βρήκε όλους παρευρισκόμενους σύμφωνους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις