Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άθλια δήλωση Ντουτέρτε για τα προφυλακτικά- “Είναι σαν να τρως…” (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Άθλια δήλωση Ντουτέρτε για τα προφυλακτικά- “Είναι σαν να τρως…” (vid)

Μπορεί τα κρούσματα HIV να αυξήθηκαν κατά 3.147% την τελευταία δεκαετία στις Φιλιππίνες, αλλά ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε ενθαρρύνει τους συμπατριώτες του να μη χρησιμοποιούν προφυλακτικά. Όπως υποστήριξε στη διάρκεια ομιλίας του για τους τρόπους περιορισμού της πληθυσμιακής έκρηξης στη χώρα του, το προφυλακτικό στερεί την απόλαυση από το σεξ, όπως όταν τρώει κανείς ένα σοκολατάκι […]

Μπορεί τα κρούσματα HIV να αυξήθηκαν κατά 3.147% την τελευταία δεκαετία στις Φιλιππίνες, αλλά ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε ενθαρρύνει τους συμπατριώτες του να μη χρησιμοποιούν προφυλακτικά.

Όπως υποστήριξε στη διάρκεια ομιλίας του για τους τρόπους περιορισμού της πληθυσμιακής έκρηξης στη χώρα του, το προφυλακτικό στερεί την απόλαυση από το σεξ, όπως όταν τρώει κανείς ένα σοκολατάκι με το περιτύλιγμα.

«Τα χάπια είναι δωρεάν. Μη χρησιμοποιείται προφυλακτικά γιατί δεν έχουν ωραία αίσθηση», δήλωσε ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Φιλιππίνων. Και βάζοντας στο στόμα ένα σοκολατάκι με το περιτύλιγμα πρόσθεσε: «Φάτε αυτό. Μην το ξετυλίγετε… Είναι σαν προφυλακτικό».

Ο Ντουτέρτε συμβούλεψε στη συνέχεια το ακροατήριο, αποτελούμενο ως επί το πλείστον από συμπατριώτισσές του να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά φάρμακα.

Έντονες αντιδράσεις

«Είναι ανεύθυνο από μέρους του προέδρου των Φιλιππίνων να υποβαθμίζει τη σημασία των προφυλακτικών όταν οι Φιλιππίνες βιώνουν τη μεγαλύτερη επιδημία HIV μεταξύ των χωρών της ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού», προειδοποίησε η Human Rights Watch. «Αντί να ασκεί κριτική στα προφυλακτικά ότι περιορίζουν την απόλαυση ο Ντουτέρτε θα έπρεπε να αναλάβει δράση για την προστασία της υγείας των Φιλιππινέζων υποστηρίζοντας αλλαγές που θα επιτρέψουν την επέκταση της πρόσβασης και χρήσης προφυλακτικών στη χώρα του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις