Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το Facebook «κατέβασε» τη σελίδα του Έλληνα γραφίστα Jo Di λόγω Ερντογάν
ΕΛΛΑΔΑ

Το Facebook «κατέβασε» τη σελίδα του Έλληνα γραφίστα Jo Di λόγω Ερντογάν

Έκλεισε η σελίδα του Έλληνα γραφίστας Jodi, ύστερα από απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Έλληνας γραφίστας ανακοίνωσε μέσω του blog του ότι το Fecebook «κατέβασε» τη σελίδα που διατηρούσε. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Jo Di δεν του δόθηκε καμία εξήγηση. «Δύο ημέρες μετά το e-mail του Twitter για την ανάρτηση σχετικά με τον Ερντογάν […]

Έκλεισε η σελίδα του Έλληνα γραφίστας Jodi, ύστερα από απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας γραφίστας ανακοίνωσε μέσω του blog του ότι το Fecebook «κατέβασε» τη σελίδα που διατηρούσε. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Jo Di δεν του δόθηκε καμία εξήγηση.

«Δύο ημέρες μετά το e-mail του Twitter για την ανάρτηση σχετικά με τον Ερντογάν με ένα νέο e-mail το Facebook, αυτή τη φορά, με ενημέρωσε πως προχώρησε στο κλείσιμο της σελίδας Jo Di – η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε τον Ιούνη του 2015 (στη δεύτερη φάση του). Τρία χρόνια μετά και χωρίς δεύτερη εξήγηση, ήρθε ο πλήρης αποκλεισμός πρόσβασης και οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία ή επεξεργασία της σελίδας», γράφει ο Έλληνας γραφίστας.

Σύμφωνα με τον Jo Di «σε αντίθεση με την αναλυτική δικαστική απόφαση, στην περίπτωση του Twitter και του Ερντογάν, αυτή τη φορά το Facebook δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ούτε για ποιο λόγο συγκεκριμένα έγινε η πλήρης διαγραφή και το κλείσιμο της σελίδας Jo Di ούτε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία».

Τι είχε συμβεί

Πριν ημέρες ο Jo Di έκανε γνωστό πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δικαστική απόφαση απαιτεί να κατέβει από το Διαδίκτυο γράφημα του μαζί με άλλες δεκάδες δημοσιεύσεις που αφορούν τον Τούρκο πρωθυπουργό και την πολιτική του σε Twitter, Facebook κ.α.

Συγκεκριμένα, ο Jo Di έγραφε:

«Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.) που αφορούν στην δράση του Erdogan. Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του)».

Η αναφορά στον Erdogan, είχε γίνει με αφορμή την επίθεση στην Άγκυρα, το 2015 και ανέφερε το τι φώναζαν οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν κατέβει στο δρόμο. «Δολοφόνε Erdogan» φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο.

Η δικαστική απόφαση που έστειλε το Twitter

Το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά από 80 δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και διευθύνσεις διάφορων blogs, από τις οποίες απαιτείται η διαγραφή περίπου 80 δημοσιεύσεων (κυρίως σκίτσων και εικόνων) που αφορούν στις δράσεις του Erdogan.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις