Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / 5 καθημερινά γεγονότα που προκαλούν υψηλή αρτηριακή πίεση
ΥΓΕΙΑ

5 καθημερινά γεγονότα που προκαλούν υψηλή αρτηριακή πίεση

    Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μία σοβαρή κατάσταση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί όταν υπάρξει η σχετική διάγνωση. Σε περίπτωση, που δεν υπάρξει  η ανάλογη προσοχή η υψηλή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση, καρδιαγγειακή νόσο είτε να επιφέρει εγκεφαλικά επεισόδια. Ωστόσο, γνωρίζουμε ποιοι καθημερινοί παράγοντες μας εκθέτουν σε αυτούς τους κινδύνους; Μένεις σε […]

 

 

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μία σοβαρή κατάσταση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί όταν υπάρξει η σχετική διάγνωση. Σε περίπτωση, που δεν υπάρξει  η ανάλογη προσοχή η υψηλή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση, καρδιαγγειακή νόσο είτε να επιφέρει εγκεφαλικά επεισόδια.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ποιοι καθημερινοί παράγοντες μας εκθέτουν σε αυτούς τους κινδύνους;

Μένεις σε γειτονιά που έχει φασαρία

Το να βρίσκεσαι σε θόρυβο εκεί που μένεις ή εργάζεσαι, και κυρίως όταν κοιμάσαι, μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης.η.

Γλυκό και αλμυρό μαζί

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά. Η φρουκτόζη και το αλάτι μαζί αυξάνουν την αρτηριακή πίεση.

Στον δρόμο

Η μόλυνση του αέρα στην οποία εκτίθεσαι κάθε μέρα σε κάνει ευάλωτο. Το να αναπνέεις αυτόν τον αέρα μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις.

Εξαρτάσαι από την καφεΐνη

Ο καφές μπορεί να μας ξυπνά και να μας κάνει δραστήριους αλλά προκαλεί αύξηση στην πίεση του αίματος και στρες αλλά και προβλήματα στην καρδιά. Μια κούπα είναι αρκετή.

Παίρνεις χάπια

Χάπια με οιστρογόνα προκαλούν υψηλή πίεση και ασθένειες στην καρδιά, κυρίως σε γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις