Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αβραμόπουλος για Novartis: Ας ψάξουν κι αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αβραμόπουλος για Novartis: Ας ψάξουν κι αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα

«Πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και πολιτική μου ζωή. Ας ψάξουν τους συνεργάτες μου, ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα» επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την υπόθεση της Novartis σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Ιστορίες του ΣΚΑΪ. «Θα μιλήσει η Δικαιοσύνη, μέχρι την ώρα […]

«Πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και πολιτική μου ζωή. Ας ψάξουν τους συνεργάτες μου, ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα» επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την υπόθεση της Novartis σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Ιστορίες του ΣΚΑΪ.

«Θα μιλήσει η Δικαιοσύνη, μέχρι την ώρα που τα καθάρματα αυτά που έστησαν αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν στο εδώλιο» αναφέρει μάλιστα ο ευρωπαίος επίτροπος,.

«Ο κ. Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός. Υπήρξε ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα του. Και ειδικότερα γι’ αυτά τα ζητήματα είχε δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες» ξεκαθαρίζει ακόμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis υπογράμμισε ότι ο επίτροπος Μετανάστευσης «είναι εδώ, απασχολημένος και συνεχίζει τη δουλειά του».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί προσαύξηση περιουσίας για τον ίδιο και συνεργάτες του, ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε:

«Ξεκάθαρα λέω ότι σε ό,τι με αφορά δεν υπάρχει καμία περίπτωση και πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και στην πολιτική μου ζωή. (Για τους συνεργάτες του) Ας τους ψάξουν λοιπόν. Ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό το απόσπασμα. Αλλά αυτό σας το λέω με βάση και τις διαβεβαιώσεις που μου έχουν δώσει. Το θέμα μας δεν είναι εκεί. Εγώ πιστεύω ότι είναι καθ’ όλα εντάξει. Το πιστεύω. Γιατί αν δεν το πίστευα δεν θα είχα συνεργάτες. Και δεν είχα δύο, είχα 102. Εκατό δύο συνεργάτες έχω, διότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί παντού».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «δεν χρειάστηκε αλλά δεν έχω καμιά δυσκολία να μιλήσω. Βέβαια αν χρειαστεί να μιλήσω δεν θα μιλήσω για αυτό. Γι’ αυτό θα μιλήσει η Δικαιοσύνη μέχρι την ώρα που τα καθάρματα αυτά που έστησαν αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν στο εδώλιο. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Γι’ αυτό και τις προάλλες κατέθεσα τη μηνυτήρια αναφορά καταφερόμενος κατά των κουκουλοφόρων. Όταν βγούνε οι κουκούλες τότε επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω μια φράση που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες όπως συνέβη όταν τους βάλανε μέσα στα ανακριτικά γραφεία και είπε ο υπουργός Υγείας ότι λάλησαν έτσι και τότε θα λαλήσουν. Και θα καταπέσουν όλα αυτά τα πράγματα. Κοιτάξτε, μην έχετε καμιά αμφιβολία και το λέω με ευθύνη. Με μεγάλη ευθύνη, όπως πάντα διέκριναν τα λόγια μου. Πρόκειται για μία σκευωρία, η οποία στήθηκε από κάποιους κύκλους με συγκεκριμένους σκοπούς και θα καταρρεύσει. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, η Βουλή κάνει τη δουλειά της, δεν το συζητάμε, υπάρχουν θεσμικές δικλείδες ασφαλείας…».

Για τη σχέση του με τον κ. Φρουζή, είπε:

«Δεν τον ξέρω, δεν τον γνωρίζω, δεν ξέρω καν το όνομά του και βγαίνει (στην Καθημερινή) και λέει ότι τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Βενιζέλο δεν τους έχω γνωρίσει και δεν τους έχω συναντήσει ποτέ. Και μάλιστα εξηγεί και γιατί. Γιατί το εξηγεί. Πώς το εξηγεί: Λέει τον καιρό που εγώ ανελάμβανα μία θέση προφανώς προέδρου, δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν σε αυτήν την εταιρεία, ο κ. Αβραμόπουλος έφευγε από το υπουργείο Υγείας. Άρα αυτό το ψευδώνυμο που επικαλεστήκατε, του ψευδομάρτυρα, του κουκουλοφόρου όπως τον λέει πλέον και ο λαός μας, αναφερόμενος στον κ. Φρουζή, λέει ότι αυτός ήταν που διέπραξε αυτές τις πράξεις. Ε, λοιπόν δεν υπάρχει εδώ ένα κατάφωρο ψέμα; Δηλαδή μεταξύ τους διαψεύδονται».

Σχολιάζοντας τα περί «πολωνοποίησης» της πολιτικής ζωής, ο Δ. Αβραμόπουλος επισήμανε:

«Επειδή διαβάζω διάφορα στις εφημερίδες, «πολωνοποίηση» και τέτοια. Η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα Συντάγματα της Ευρώπης. Είναι μία Δημοκρατία που λειτουργεί με τις δυσκολίες της με τα προβλήματά της, με τα ελαττώματά της. Και πρέπει αυτή τη Δημοκρατία να την προστατεύσουμε και να την διασφαλίσουμε ώστε ποτέ να μην απειληθεί στο μέλλον. Συνεπώς αυτά που λένε πολλοί ότι η Ελλάδα γίνεται «Πολωνία» εγώ δεν τα συμμερίζομαι. Υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν κανονισμοί της Βουλής, υπάρχει Σύνταγμα. Και υπάρχει το Σύνταγμα…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις