Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Όσκαρ Γκαρθία για την 11άδα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Όσκαρ Γκαρθία για την 11άδα

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, είναι γνωστός για την «μυστικοπάθειά» του αναφορικά με το θέμα της τακτικής, των συστημάτων και το ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει. Δεν θέλει να διαρρεύσει κάτι για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, ωστόσο καταλαβαίνει πως κάτι πρέπει να αλλάξει ώστε η ομάδα του να […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, είναι γνωστός για την «μυστικοπάθειά» του αναφορικά με το θέμα της τακτικής, των συστημάτων και το ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει.

Δεν θέλει να διαρρεύσει κάτι για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, ωστόσο καταλαβαίνει πως κάτι πρέπει να αλλάξει ώστε η ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από έναν μήνα, αφού η τελευταία φορά που έφυγε με το τρίποντο ήταν στις 21 Ιανουαρίου στο 3-0 επί της Ξάνθης στο «Καραϊσκάκης».

Από τότε μετράει τρεις ισοπαλίες, με Αστέρα Τρίπολης (1-1, εκτός), Ατρόμητο (2-2, εκτός) και ΑΕΚ (0-0, εντός στο Κύπελλο), αλλά και δύο ήττες από την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα (εντός) και Κύπελλο (εκτός) με 2-1.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα αποδυτήρια, τόνισε ότι πρέπει να παλέψουν σαν άντρες για το σήμα του συλλόγου, ενώ έθεσε ως παραδείγματα προς μίμηση τον Χουτεσιώτη και τον Μάρτινς.

Μάλιστα, ο δεύτερος έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο αρχικό σχήμα ύστερα από καιρό, αφού ο Ρομαό θα βρίσκεται στην κερκίδα λόγω τιμωρίας.

Ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να αγωνιστεί με σύστημα 4-4-2 ή 4-2-3-1.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι με Προτό στα γκολπόστ, Ελαμπντελαουί (δεξιά), Ένγκελς, Μποτία, Κούτρη (αριστερά) στην άμυνα, ο Ζιλέ και ένας εκ των Ταχτσίδη ή Μαρτίνς στα χαφ, ο Οφόε πίσω από τον Ανσαριφάρντ και οι Μάριν, Μιραλάς στις πτέρυγες.

Πιθανότητες για την 11άδα συγκεντρώνει και ο Χατζισαφί, ο οποίος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στον Ατρόμητο.

Αν πάει με 4-4-2, τότε ο Μιραλάς θα περάσει δίπλα στον Ανσαριφάρντ και λογικά ο Ανδρούτσος θα περάσει στο πλάι.

Με αυτό το σύστημα οι Οφόε, Μάρτινς, Ταχτσίδης θα παλέψουν για μία θέση στο πλευρό του Ζιλέ στα χαφ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις