Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συνεχίζουν να παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ENI τα τουρκικά πολεμικά πλοία
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζουν να παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ENI τα τουρκικά πολεμικά πλοία

Για ένατη ημέρα, τουρκικά πολεμικά πλοία εξακολουθούν να παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ENI να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά» στην κυπριακή ΑΟΖ. Πλέον, Λευκωσία, Ρώμη και Βρυξέλλες περιμένουν την 22α Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η τουρκική NAVTEX, ενώ η ENI θα πρέπει στα τέλη του μήνα να μετακινήσει το γεωτρύπανό της στο Μαρόκο. Ο τουρκικός αποκλεισμός […]

Για ένατη ημέρα, τουρκικά πολεμικά πλοία εξακολουθούν να παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ENI να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πλέον, Λευκωσία, Ρώμη και Βρυξέλλες περιμένουν την 22α Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η τουρκική NAVTEX, ενώ η ENI θα πρέπει στα τέλη του μήνα να μετακινήσει το γεωτρύπανό της στο Μαρόκο.

Ο τουρκικός αποκλεισμός του Saipem 12000 είναι διπλωματικό ζήτημα, που ξεφεύγει από τον έλεγχο της εταιρείας, τονίζει η ENI. Το ζήτημα συζητούν η Ιταλία, η Ευρώπη, η Γαλλία, η Κύπρος και η Τουρκία, είπε σε αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

«Πραγματικά δεν είναι υπό τον έλεγχό μας», σημείωσε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για την τρίτη γεώτρηση της εταιρείας στην περιοχή, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τις άλλες δύο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις