Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έσκασε στα γέλια η Χέδερ Νάουερτ όταν άκουσε για το “οθωμανικό χαστούκι” (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Έσκασε στα γέλια η Χέδερ Νάουερτ όταν άκουσε για το “οθωμανικό χαστούκι” (vid)

Γέλασε ειρωνικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, αλλά και οι δημοσιογράφοι που μετείχαν στο μπρίφινγκ, για τη δήλωση του Ερντογάν περί «οθωμανικού χαστουκιού», που θα δώσει στα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία εκπαιδεύουν Κούρδους μαχητές κατά του ISIS. Η εκπρόσωπος ρωτήθηκε, εάν οι Αμερικανοί έχουν νιώσει ένα τέτοιο «οθωμανικό χαστούκι»… και εκείνη […]

Γέλασε ειρωνικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, αλλά και οι δημοσιογράφοι που μετείχαν στο μπρίφινγκ, για τη δήλωση του Ερντογάν περί «οθωμανικού χαστουκιού», που θα δώσει στα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία εκπαιδεύουν Κούρδους μαχητές κατά του ISIS.

Η εκπρόσωπος ρωτήθηκε, εάν οι Αμερικανοί έχουν νιώσει ένα τέτοιο «οθωμανικό χαστούκι»… και εκείνη απάντησε:

«Όσο αστείο κι αν ήταν το σχόλιο που μου είπατε … δεν πρόκειται να απαντήσω στο σχόλιο του κάθε ξένου ηγέτη».

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο στρατηγός Πολ Φάνκ, διοικητής του συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους εάν δεχθούν επίθεση.

«Αν μας χτυπήσουν, θα απαντήσουμε επιθετικά. Θα αμυνθούμε», είπε ο στρατηγός, με αποτέλεσμα να εξοργιστεί ο τούρκος Πρόεδρος και να απειλήσει τους Αμερικανούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις