Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η ελληνική αποστολή στις εργασίες της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ελληνική αποστολή στις εργασίες της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης

Πολυάριθμη ελληνική αποστολή θα μετάσχει στις εργασίες της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι μεταξύ 19 έως και 23 Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων στην αποστολή θα μετέχουν η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Έλενα Παπαδοπούλου και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου […]

Πολυάριθμη ελληνική αποστολή θα μετάσχει στις εργασίες της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι μεταξύ 19 έως και 23 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων στην αποστολή θα μετέχουν η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Έλενα Παπαδοπούλου και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, η οποία προΐσταται της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος. Η FATF είναι ομάδα διεθνούς χρηματοοικονομικής δράσης για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η FATF αναπτύσσει και προωθεί πολιτικές, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί το ξέπλυμα του χρήματος. Ως όργανο διαμόρφωσης πολιτικής, έχει ως πρωταρχικό σκοπό να ενεργοποιήσει την πολιτική βούληση που είναι απαραίτητη ώστε να έρθουν πιο κοντά οι εθνικές νομοθεσίες και οι ρυθμιστικές μεταρρυθμίσεις σ’ αυτό τον τομέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν κλείσει κρίσιμα ραντεβού προκειμένου να συζητήσουν με ομολόγους από αντίστοιχες αρχές υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες ήδη έχουν ζητήσει συνδρομή οι ελληνικές αρχές.

Παράλληλα, δεδομένου ότι τρέχει μια αξιολόγηση των μηχανισμών και των επιδόσεων των ελληνικών αρχών τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να παράσχουν αποσαφηνίσεις και για συναφή ζητήματα.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2018, η Ελλάδα θα ξεκινήσει να αξιολογείται για την επάρκεια της στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η χώρα μας αναβαθμίσθηκε το 2011 ως προς την ποιότητα των ελέγχων της από την FATF και έκτοτε καταγράφει θετικές επιδόσεις στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις