Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παρέμβαση Παρβάνοφ: Όχι σε Νέα ή Άνω Μακεδονία
ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση Παρβάνοφ: Όχι σε Νέα ή Άνω Μακεδονία

«Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διαφωνίας για το όνομα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας δεν θα πρέπει να αποβούν σε βάρος της Βουλγαρίας» διεμήνυσε ο πρώην πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό κανάλι bTV. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας, είναι μεν θετικό το γεγονός ότι συζητείται η διαφωνία για […]

«Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διαφωνίας για το όνομα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας δεν θα πρέπει να αποβούν σε βάρος της Βουλγαρίας» διεμήνυσε ο πρώην πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό κανάλι bTV.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας, είναι μεν θετικό το γεγονός ότι συζητείται η διαφωνία για την ονομασία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, αλλά ο ίδιος ανησυχεί, γιατί «οι συνομιλίες αρχίζουν να κατευθύνονται σε λύσεις οποίες είναι αντίθετες με το βουλγαρικό συμφέρον».

«Ναι, πάνω απ’ όλα αναγνωρίζουμε τη ‘’Μακεδονία’’ με το συνταγματικό της όνομα, αλλά θεωρούμε ότι προτάσεις όπως ‘’Άνω Μακεδονία’’ ή ‘’Βόρεια Μακεδονία’’, είναι λύσεις υπέρ της Ελλάδας, αλλά εις βάρος του βουλγαρικού συμφέροντος» ανέφερε ο Παρβάνοφ.

«Η ονομασία ‘’Βόρεια’’ ή ‘’Άνω Μακεδονία’’ περιλαμβάνει την περιοχή του Πιρίν (οροσειρά της Μακεδονίας που ξεκινά από τη νοτιοδυτική Βουλγαρία και καταλήγει στην Ελλάδα ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες Σερρών και Δράμας)… η περιοχή του Αιγαίου δεν μας απασχολεί και δεν το σχολιάζουμε. Πρέπει τουλάχιστον να συζητηθεί μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών» σημείωσε ο Παρβάνοφ.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων οφείλεται στις πιέσεις της Δύσης, «πιθανότατα πέραν του ωκεανού», όπως είπε, υπαινισσόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις