Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / UEFA προς διαιτητές: Τιμωρήστε τα σκληρά φάουλ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

UEFA προς διαιτητές: Τιμωρήστε τα σκληρά φάουλ

Αυστηρή υπενθύμιση προς τους διαιτητές που ετοιμάζονται να διευθύνουν αγώνες των Ευρωπαϊκών κυπέλλων, προκειμένου να προστατέψουν τους ποδοσφαιριστές από τα σκληρά φάουλ και κατ’ επέκταση το ίδιο το άθλημα, έστειλε μέσω του Πιερ Λουίτζι Κολίνα η UEFA. “Χρειαζόμαστε παίκτες που θα μπορούν να παίζουν, γι ‘αυτό πρέπει να προστατεύονται”, είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός επικεφαλής της […]

Αυστηρή υπενθύμιση προς τους διαιτητές που ετοιμάζονται να διευθύνουν αγώνες των Ευρωπαϊκών κυπέλλων, προκειμένου να προστατέψουν τους ποδοσφαιριστές από τα σκληρά φάουλ και κατ’ επέκταση το ίδιο το άθλημα, έστειλε μέσω του Πιερ Λουίτζι Κολίνα η UEFA.

“Χρειαζόμαστε παίκτες που θα μπορούν να παίζουν, γι ‘αυτό πρέπει να προστατεύονται”, είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός επικεφαλής της Επιτροπής διατάσεως και συμπλήρωσε:

“Δεν θέλουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου η καριέρα ενός παίκτη τίθεται σε αμφισβήτηση εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού που προκαλείται από ένα τάκλιν είτε αυτό είναι με πρόθεση, είτε είναι ακούσιο. Επίσης οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να σέβονται τους αντιπάλους τους και να δείξουν την ίδια θετική συμπεριφορά σε αυτούς που θα ήθελαν να λάβουν οι ίδιοι”.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε έρθει στην επιφάνεια πριν από 10 ημέρες μετά τις διαμαρτυρίες του Πεπ Γκουαρδιόλα για τον τραυματισμό του Λιρόι Σανέ σε αγώνα Κυπέλλου της Μάντσεστερ Σίτι.

“Δεν είναι αποδεκτή μια τέτοια προσπάθεια εκφοβισμού, επηρεασμού των διαιτητών και αυτό δεν πρέπει να περνάει ως μήνυμα μέσα από τους αγώνες”, τόνισε ο Κολίνα ζητώντας από τους διαιτητές να είναι πιο αυστηροί και σ’ αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις