Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, όσον αφορά στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει το ΥΠΕΞ. «Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω έκνομες ενέργειες και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν […]

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, όσον αφορά στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει το ΥΠΕΞ.

«Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω έκνομες ενέργειες και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

«Ανάλογες συμπεριφορές είναι ενδεικτικές ορισμένων προθέσεων της Τουρκίας ως προς το Κυπριακό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με τη συμπεριφορά ενός υποψηφίου κράτους για ένταξη στην ΕΕ», σημειώνει το ΥΠΕΞ και καταλήγει:

«Χαιρετίζουμε την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις