Σπείρα… hi- tech κλεφτών, στοχοποιούσε οχήματα κατά παραγγελία

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σπείρα… hi- tech κλεφτών, στοχοποιούσε οχήματα κατά παραγγελία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Μέλη σπείρας…  hitech κλεφτών αυτοκινήτων, εφοδιασμένων με ειδικό λογισμικό αλλά και immobilizer, στοχοποιούσαν κι έκλεβαν αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, ανάλογα με τις παραγγελίες που είχαν από ενδιαφερόμενους! Αυτό ισχυρίστηκαν οι εμπλεκόμενοι Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκαν δύο από τα μέλη της σπείρας, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για κλοπές αυτοκινήτων σε Αργυρούπολη, Ελληνικό και Ηλιούπολη. […]

12.02.2018 | 18:24

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέλη σπείρας…  hitech κλεφτών αυτοκινήτων, εφοδιασμένων με ειδικό λογισμικό αλλά και immobilizer, στοχοποιούσαν κι έκλεβαν αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, ανάλογα με τις παραγγελίες που είχαν από ενδιαφερόμενους!

Αυτό ισχυρίστηκαν οι εμπλεκόμενοι

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκαν δύο από τα μέλη της σπείρας, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για κλοπές αυτοκινήτων σε Αργυρούπολη, Ελληνικό και Ηλιούπολη.

Πιάστηκαν με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ

Οι δύο δράστες, ηλικίας 25 και 30 ετών, συνελήφθησαν στην Αργυρούπολη, με τη συνδρομή της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, λίγη ώρα αφότου διέρρηξαν  σταθμευμένο αυτοκίνητο με σκοπό την αφαίρεσή του.

Απενεργοποιούσαν τον μηχανισμό ασφαλείας

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, αναφέρει η Αστυνομία, απενεργοποιούσαν τον μηχανισμό ασφαλείας των οχημάτων και στην συνέχεια τα έθεταν σε λειτουργία με σκοπό την κλοπή τους.

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία και εξειδικευμένος εξοπλισμός για την αφαίρεση αυτοκινήτων συγκεκριμένης μάρκας, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν ένας εγκέφαλος αυτοκινήτου της ίδιας μάρκας με αυτή που επρόκειτο να αφαιρέσουν (χιουντάι) και ιμομπιλάίζερ.

Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις- Η έρευνα συνεχίζεται

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα, σε περιοχές των νοτίων προαστίων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Πέρα από την τυχόν ταυτοποίηση άλλων κλοπών αυτοκινήτων της ίδιας η άλλης μάρκας, η αστυνομική έρευνα εστιάζει στο να βρεθούν οι τελικοί αποδέκτες των οχημάτων που εκλάπησαν.

Ψάχνουν για συνεργείο όπου διαλύονταν σε ανταλλακτικά

Μία εκδοχή που ερευνάται είναι να οδηγούνταν σε συνεργείο και εκεί να διαλύονταν σε ανταλλακτικά τα οποία πωλούνται στη λεγόμενη μαύρη αγορά.

Μετά από παραγγελίες

Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι είπαν ότι αφαιρούσαν τα αυτοκίνητα μετά από παραγγελίες κάποιων και εισέπρατταν από 500 έως 700 ευρώ για την κάθε περίπτωση.

Ο 30χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για όμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

Exit mobile version