Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ευάγγελο Αντώναρο από τη ΝΔ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ευάγγελο Αντώναρο από τη ΝΔ

Εκτος ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος. Όπως ανακοίνωσε η ΝΔ «με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός κόμματος». Ο κ. Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Καραμναλή, τις τελευταίες ημέρες είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Αδωνι Γεωργιάδη μέσω των social media για τον τρόπο που εκφράζεται κυρίως γύρω από την […]

Εκτος ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Όπως ανακοίνωσε η ΝΔ «με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός κόμματος».

Ο κ. Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Καραμναλή, τις τελευταίες ημέρες είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Αδωνι Γεωργιάδη μέσω των social media για τον τρόπο που εκφράζεται κυρίως γύρω από την υπόθεση Novartis.

Πηγές της ΝΔ σημειώνουν: «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυρ. Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Η ανάρτηση που έκανε πριν λίγες ώρες στο Facebook ο κ. Αντώναρος, φαίνεται ότι ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι.

Νωρίτερα, την Παρασκευή ο κ. Αντώναρος προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση φωτογραφίζοντας τον κ. Γεωργιάδη, χωρίς ωστόσο να τον ονοματίσει, ζητώντας παράλληλα την αποπομπή του.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του. Ακόμη κι αν γίνεται “τσίρκολο”, όπως λέγανε οι παλιότεροι. Αυτά όσο είναι μονάδα κι εκπροσωπεί τον εαυτό του. Οχι όμως όταν έχει θεσμικό ρόλο — και μάλιστα δοτό. Τότε όσα λέει κι όσα κάνει ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπει. Αυτό είναι σπαράδεκτο κι ασυγχώρητο — ειδικά οταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι σμιφισβητήσιμη. Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τουλάχιστον. Χωρις χασιμο χρόνου».

 

Αντώναρος: Αντικαταστατική η διαγραφή μου 

Ωρες μετά τη διαγραφή του από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Αντώναρος έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανηκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.
Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη “τίθεμαι” εκτός κόμματος.
Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις