Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο SPD δίνεται το ΥΠΟΙΚ- Μέρκελ: “Επώδυνη απόφαση”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο SPD δίνεται το ΥΠΟΙΚ- Μέρκελ: “Επώδυνη απόφαση”

«Επώδυνη» χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, την απόφαση να δοθεί το υπουργείο Οικονομικών στο SPD, σύμφωνα με το Reuters, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «ο νέος υπουργός θα πρέπει να εργαστεί στη βάση του κυβερνητικού προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί από τους Χριστιανοδημοκράτες και τον εταίρο τους». Επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός της για τον […]

«Επώδυνη» χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, την απόφαση να δοθεί το υπουργείο Οικονομικών στο SPD, σύμφωνα με το Reuters, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «ο νέος υπουργός θα πρέπει να εργαστεί στη βάση του κυβερνητικού προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί από τους Χριστιανοδημοκράτες και τον εταίρο τους».

Επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός της για τον συμβιβασμό, με τον οποίο κρίσιμα υπουργικά χαρτοφυλάκια περνούν στον έλεγχο των Σοσιαλδημοκρατών, η καγκελάριος διαβεβαίωσε πως κανένα μέλος της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών, δεν μπορεί να «δρα κατά το δοκούν».

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι κατανοεί πλήρως την απογοήτευση στελεχών τoυ CDU, αλλά διεμήνυσε πως δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος.

Τέλος, επανέλαβε πως η συμφωνία με το SPD ήρθε καθώς η επιλογή των επαναληπτικών εκλογών θα ήταν λάθος για τη χώρα, ενώ σημείωσε πως στόχος της είναι πολλές από τις υπουργικές θέσεις να καλυφθούν από «νέους Συντηρητικούς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις