Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εφτά φανταστικές ιδέες για μικρά δωμάτια χωρίς κομοδίνο
PLUS

Εφτά φανταστικές ιδέες για μικρά δωμάτια χωρίς κομοδίνο

Κρεβατοτσέπες Οι κρεβατοτσέπες είναι υφασμάτινες θήκες που ήρθαν ως συνέχεια των καναπεδοτσεπών για τα τηλεχειριστήρια κάθε ηλεκτρονικής συσκευής του καθιστικού. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο σε καταστήματα με είδη οικιακής χρήσης σε διάφορα μεγέθη και χρώματα αλλά και σε μεγάλος εύρος τιμών με σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Οι θήκες αυτές ενδείκνυνται για χώρους πάρα πολύ […]

Κρεβατοτσέπες

Οι κρεβατοτσέπες είναι υφασμάτινες θήκες που ήρθαν ως συνέχεια των καναπεδοτσεπών για τα τηλεχειριστήρια κάθε ηλεκτρονικής συσκευής του καθιστικού. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο σε καταστήματα με είδη οικιακής χρήσης σε διάφορα μεγέθη και χρώματα αλλά και σε μεγάλος εύρος τιμών με σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Οι θήκες αυτές ενδείκνυνται για χώρους πάρα πολύ μικρούς όπου η πιθανότητα για κάποια άλλη εναλλακτική είναι απόλυτα μηδενική.

Στη περίπτωση που η υφασμάτινη σειρά τσεπών δεν σας άρεσε τότε δεν έχετε από το να πάρετε μερικές επίτοιχες πλαστικές θήκες και να τις βιδώσετε στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο κερδίζετε χώρο, που πριν δεν είχατε, για εναπόθεση πραγμάτων όταν βρίσκεστε στο κρεβάτι.

Ράφι

Η πιο απλή εναλλακτική που έχετε αντί κομοδίνου είναι να τοποθετήσετε στον τοίχο δίπλα από το κρεβάτι σας ένα έτοιμο ράφι τοίχου χωρίς εμφανή στηρίγματα που θα βρείτε σε απίστευτα χαμηλές τιμές.

Συρτάρι

Στα πλαϊνά του κρεβατιού σας μπορείτε να βιδώσετε ένα συρτάρι από ένα παλιό κομοδίνο το οποίο φυσικά μπορείτε να βάψετε σε ότι απόχρωση επιθυμείτε ή να το κρατήσετε στην φυσική απόχρωση του ξύλου. Με το συρτάρι αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να ακουμπάτε πράγματα και το κυριότερο να μην πέφτει τίποτα πάνω από αυτό αφού υπάρχει το πλαίσιο του συρταριού που θα τα συγκρατεί μέσα του.

Κουτί

Τα επίτοιχα κουτιά ράφια σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα δύο επιφάνειες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βιδώσετε στον τοίχο και να το γεμίσετε με τα άκρως απαραίτητα για δίπλα στο κρεβάτι.

Κουτί κουτί

Με την ίδια όπως και παραπάνω λογική βιδώστε στον τοίχο σας περισσότερα του ενός τελάρου χρησιμοποιώντας διαφορετικά μεγέθη σε κάθε στάδιο αναρρίχησης.

Σαν κομοδίνο

Αν έχετε ένα παλιό βοηθητικό τραπεζάκι καθιστικού δεν έχετε από το να το κόψετε στη μέση με τη βοήθεια ενός μαραγκού, να το βάψετε σε μία έντονη απόχρωση και να βιδώσετε τα δύο πλέον μέρη σε κάθε πλαϊνή πλευρά του κρεβατιού με μεταλλικές γωνιές που θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά.

Το τέλειο

Τι θα χρειαστείτε; Ένα λείο κομμάτι από κορμό δέντρου, χοντρό σίζαλ σχοινί (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής ή χόμπι), μια μεταλλική βιδοθηλιά και έναν εξίσου μεταλλικό γάντζο σχήματος S (θα τα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά)! Πρώτα θα χρειαστεί να κάνετε τρύπες σε τρία σημεία του ξύλου και έπειτα θα περάσετε μέσα από αυτές (με την ίδια φορά) το σίζαλ σχοινί ασφαλίζοντας με κόμπους στο κάτω μέρος την κατασκευή σας και κρατώντας το ίδιο μήκος για κάθε σχοινί (ανάλογα με το ύψος που θέλετε να βρίσκεται η κατασκευή σας στο τελικό της στάδιο) και θα τα ενώσετε επάνω στον γάντζο δημιουργώντας με το σχοινί μία θηλιά. Στη συνέχεια, θα βιδώσετε τη μεταλλική βιδοθηλιά στο ταβάνι και θα κρεμάσετε το γάντζο με την κατασκευή σας από εκεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις